ΚΑΙΡΟΣ

Οι ΑΝΕΛ δεν κατεβαίνουν εκλογές - Καμμένος: Αναγνωρίζω νίκη Μητσοτάκη video

Την απόφαση να μην κατέλθουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβαν οι ΑΝΕΛ κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος την Κυριακή. Ο Πάνος Καμμένος αναγνώρισε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως νικητή της επερχόμενης αναμέτρησης.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις ευρωεκλογές και ελπίζω να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ο ελληνικός λαός ψήφισε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη δήλωσή του. 

Το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οδήγησε το Εθνικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, να λάβει την απόφαση να μην μετάσχει στις εκλογές. 

Στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος προέβη σε έναν απολογισμό της προσφοράς των ΑΝΕΛ στη χώρα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ». 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική, και φάνηκε να εξαγγέλλει προσπάθειες για τη σύμπηξη ενιαίου μετώπου με άλλες «πατριωτικές δυνάμεις». «Εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής. Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά» σημείωσε. 

Επισήμανε ακόμα «τη σοβαρότητα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα, την απειλή νέας τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, και την προσπάθεια μέσω κρίσης να ανοίξει συζήτηση για συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο που θα αποτελεί εθνική προδοσία».


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωσε ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει συνέδριο το Σεπτέμβριο. 


Αναλυτικά η δήλωση Καμμένου


Πηγή: skai.gr