Πυροσβεστική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Οι «πορτοκαλί» περιοχές - Δείτε χάρτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

Κλείσιμο

Οι αναποφάσιστοι στο επίκεντρο των κομματικών επιδιώξεων – Το κάλεσμα Μητσοτάκη ​

Στους αναποφάσιστους επέλεξε να απευθυνθεί από τα Γιάννενα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στις “καθαρές” όπως είπε λύσεις που αναζητά η παράταξή του.

Tης Πηνελόπης Γκάλιου

Λίγο πριν κλείσουν σαράντα ημέρες από το δυστύχημα των Τεμπών, το αποτύπωμα της απογοήτευσης και της οργής του κόσμου που ακολούθησε της τραγωδίας, αποκτά διαφορετικά χαρακτηριστικά που δεν περιορίζονται μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό που αποτελεί την αφετηρία του θυμού, αλλά όπως καταγράφεται και σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, αποδίδονται και καταλογίζοντας διαχρονικές ευθύνες και παθογένειες.

Στο πολιτικό επίπεδο αργά αλλά σταθερά, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα το κυβερνών κόμμα φαίνεται να “μαζεύει” τις απώλειες και οι ψηφοφόροι του που στις πρώτες μετρήσεις φάνηκαν να μετακινήθηκαν λόγω Τεμπών στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, στις πρόσφατες μετρήσεις και όσο τα ευρύτερα διλήμματα των εκλογών τίθενται πιο επιτακτικά, τόσο φαίνεται ότι οι ίδιοι τελικά επιστρέφουν προς την Πειραιώς.

Κυβερνητικά στελέχη, αναλύοντας τις σφυγμομετρήσεις και τα focus groups που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι τελικά ο χρόνος και σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργήσει υπέρ της ΝΔ, ώστε να παρέλθει η “εν θερμώ” απόφαση των ψηφοφόρων μπροστά στην κάλπη και στη σκιά του δυστυχήματος.

Ταυτόχρονα κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές και τα κόμματα ξεδιπλώνουν την προγραμματική τους ατζέντα, τόσο αυτό θα λειτουργεί υπέρ της ΝΔ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, λόγω της “καθαρότητας” του αφηγήματος της αυτοδυναμίας και της συνέχισης της σταθερότητας που πρεσβεύει η Πειραιώς, έναντι της “θολής” προοδευτικής κυβέρνησης που προτείνει η Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας, με δοκιμασμένες , μεν, αλλά απορριφθείσες, δε, προτάσεις διακυβέρνησης.

Στους αναποφάσιστους επέλεξε να απευθυνθεί από τα Γιάννενα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στις “καθαρές” όπως είπε λύσεις που αναζητά η παράταξή του.

«Όπως η πατρίδα αναζητά καθαρούς ορίζοντες, αναζητά και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ. Για να μπορέσουμε να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας, κάνοντας καλύτερη τη χώρα και εμάς τους ίδιους. Ξέρω ότι ανάμεσά μας μπορεί να είναι συμπολίτες μας που πρώτη φορά θα μας εμπιστευθούν και κάποιοι που μας ψήφισαν και τώρα είναι σκεπτικοί. Κάποιες στιγμές μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε δε, την μεγάλη σημασία της πρώτης κάλπης της 21ης Μαΐου, προς αποφυγή περιπετειών εφιστώντας την προσοχή στα “θολά” μηνύματα που εκπέμπονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Δεν θέλουμε περιπέτειες όπως στη Βουλγαρία, που κάνει πέμπτες εκλογές μέσα σε λίγους μήνες. Η κάλπη την 21η Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Μία είναι η κάλπη. Δεν χωρούν επιπολαιότητες με άσφαιρα μηνύματα δήθεν ψήφου διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία, το κακό για τη χώρα θα έχει συντελεστεί. Δεν μπορεί να είναι ένας τίτλος που γράφει συνεργασία και στην ουσία είναι παραλυσία. Ψηφίζεις ΝΔ και Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ή έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλεις να έχεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό, αλλά γιατί να ψηφίζεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα έχεις αύριο;»αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr