Κλείσιμο

Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Ο «χάρτης» των ακροδεξιών κομμάτων

Στη δημοσιότητα έφερε ο ΣΚΑΪ μια απόρρητη- έκθεση που χαρτογραφεί την ακροδεξιά στην Ελλάδα

Μια απόρρητη- έκθεση που χαρτογραφεί την ακροδεξιά στην Ελλάδα με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2023, αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στην συγκεκριμένη έκθεση υπάρχει αναφορά τόσο στο κόμμα της Χρυσής Αυγής όσο και σε άλλα κόμματα- ομάδες που δραστηροποιούνται στο χώρο της ακροδεξιάς και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Χρυσή Αυγή

Σχετικά με το κόμμα της Χρυσής Αυγής επισημαίνεται ότι μετά την καταδίκη των μελών της το 2020 κατέγραψε μεγάλη δημοσκοπική πτώση και παρατηρήθηκε περιορισμένη κινητοποίηση των μελών της. Όπως αναφέρει η έκθεση για την κάμψη του ηθικού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η βαριά ασθένεια του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος λόγω Covid χρειάστηκε να μείνει για αρκετό καιρό στην ΜΕΘ και στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη εσωτερικές διαβουλεύσεις ακόμα και για μη καθόδου της οργάνωσης στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Για το κόμμα Κασιδιάρη

Για το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη προκύπτει σύμφωνα με την έκθεση ότι θέλει να μπει στη θέση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή λειτουργώντας παράλληλα ως μοχλός πίεσης για την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έχει καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Για το κόμμα του Γιάννη Λαγού

Σχετικά με το κόμμα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» στο οποίο ηγείται ο επίσης φυλακισμένος και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός και το οποίο είναι μέλος του Εθνικιστικού Ευρωπαϊκού Κόμματος, η έκθεση αναφέρει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να κατέβει στις επικείμενες εκλογές μαζί με τον πολιτικό σχηματισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη και την Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση.

'Αλλες ακροδεξιές ομάδες

Υπάρχουν όμως κι άλλες ομάδες με μια πιο αυτόνομη δράση που δεν διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή οι οποίες συμμετέχουν σε πορείες και κινητοποιήσεις. Πρόκειται για την ακροδεξιά οργάνωση "Propatria", την "Hellenic Existence" ή ΙΑΧΗ, την «Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση», τον «Ιερό Λόχο» στη Θεσσαλονίκη και την «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης».

Πηγή: skai.gr