Ο Γιάννης Βρούτσης στον ΣΚΑΪ για 120 δόσεις, συντάξεις και επίδομα γέννησης

Η ρύθμιση των 120 δόσεων ενισχύεται και διευρύνεται και θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το κράτος στον πολίτη την όποια δεν πρέπει να χάσει, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Διευκρίνισε πως η ρύθμιση των 120 δόσεων μειώνει τα πρόστιμα του παρελθόντος μέχρι και 100% και τόνισε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισφορών που θα αντιμετωπίσει όπως επίσης και θέματα παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Εξήγησε πως η ρύθμιση θα έχει αφετηρία το 2020 και βάθος τετραετίας και επανέλαβε ότι μια από τις μεγάλες παθογένειες του ελληνικού κράτους είναι η έκδοση των συντάξεων που επιδεινώθηκε με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον σημείωσε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και του ΕΦΚΑ η κατάσταση είναι τραγική.

«Εκκρεμούν 324.000 συντάξεις κύριες και εφάπαξ και αν προστεθούν οι 140.000 καταγεγραμμένες υποθέσεις του γενικού λογιστηρίου, οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 464.000» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε γνωστό ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εκκρεμών συντάξεων θα βγει ψηφιακά, ενώ οι νέες συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2020 μπαίνουν στη διαδικασία της ψηφιοποίησης.

Ανέφερε τέλος ότι το επίδομα γέννησης θα έρθει άμεσα και θα αφορά όλες τις γεννήσεις. Πρόσθεσε πως για να έρθει το επίδομα το 2020 θα πρέπει να νομοθετήσουμε τώρα.