Ντονμέζ για Ορούτς Ρέις: Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας.

Συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα, καθώς μετά την νέα παράνομη Navtex για έρευνες του Ορούτς Ρέις στα 6,5 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές, κορυφαίοι υπουργοί ρίχνουν λάδι στη φωτιά κατηγορώντας την Ελλάδα για την ένταση στην περιοχή και κάνοντας λόγο για κυριαρχικά τους δικαιώματα σε Αιγαίο και Μεσόγειο. 

Αναλυτικά, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι «οι εργασίες συντήρησης στο σεισμογραφικό σκάφος μας ολοκληρώθηκαν. Το πλοίο μας απέπλευσε για να ακτινογραφήσει τη Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει (αέριο ή πετρέλαιο), σίγουρα θα το βρούμε». 

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι κάνει τα πάντα για να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, «όπου έχουμε τις δικές μας περιοχές». Μάλιστα, ανέφερε ότι το Ορούτς Ρέις κάνει προγραμματισμένες και σχεδιασμένες δραστηριότητες και πρόσθεσε ότι το πολεμικό μας ναυτικό θα συνοδεύσει το πλοίο σε περίπτωση ανάγκης. 

Πηγή: skai.gr