Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ο Μηταράκης - «Στην Ελλάδα να βλέπετε έναν καλό γείτονα», το μήνυμά του

Ο κ. Μηταράκης μετέβη στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στην σεισμόπληκτη περιοχή Boynuyoğun

Στην Τουρκία βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης μετέβη στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στην σεισμόπληκτη περιοχή Boynuyoğun, ενώ μαζί με τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών Ισμαήλ Κατακλί, επόπτευσε το μέγεθος της καταστροφής από ελικόπτερο. Ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας σε δομή προσφύγων.

Το συγκεκριμένο camp, το οποίο περιλαμβάνει κέντρο υγείας και κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, είχε δημιουργηθεί για τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ μετά τους καταστροφικούς σεισμούς φιλοξενεί και τους σεισμόπληκτους πολίτες. Σήμερα φιλοξενεί 11.000 άτομα, εκ των οποίων οι 5.000 είναι άτομα που βρέθηκαν εκεί μετά τους σεισμούς.

«Στην Ελλάδα μπορείτε να βλέπετε έναν καλό γείτονα»

«Βρίσκομαι στην Τουρκία, όπου συναντήθηκα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Ισμαήλ Κατακλί. Είδαμε το μέγεθος της καταστροφής των φονικών σεισμών. Όσοι σεισμοί κι αν γίνουν οι χώρες μας θα παραμένουν γείτονες» επισήμανε στο Twitter ο Νότης Μηταράκης. 

«Όπως φαίνεται η Τουρκία ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στις ανάγκες που προέκυψαν από το σεισμό και ευελπιστούμε ότι θα επιτευχθεί το συντομότερο η ανοικοδόμηση της περιοχής. Όσοι σεισμοί και να γίνουν οι χώρες θα παραμείνουν. Στην Ελλάδα μπορείτε να βλέπετε έναν καλό γείτονα» τόνισε εξάλλου σε δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης.

Στο σεισμόπληκτο Χατάι της Τουρκίας βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γείτονα

Πηγή: skai.gr