Κλείσιμο

Νετανιάχου για EastMed: Συμμαχία μεγάλης σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο

«Συμμαχία μεγάλης σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτήρισε ο Βενιαμίν Νετανιάχου την ενεργειακή σύμπραξη Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου ενόψει της υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας για τον αγωγό EastMed στο Ζάππειο το απόγευμα. 

Το αεροσκάφος του πρωθυπουργού του Ισραήλ προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Αναχωρούμε για μια σημαντικότατη σύνοδο με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό για να προωθήσουμε τον αγωγό φυσικού αερίου. Δημιουργήσαμε μια συμμαχία μεγάλης σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο για το ενεργειακό μέλλον του Ισραήλ, που γίνεται ενεργειακή δύναμη, και για την περιφερειακή σταθερότητα» είχε επισημάνει λίγο πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ για την Αθήνα.

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί επίσης στο γεύμα που παραθέτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ισραηλινό ομόλογό του. Το απόγευμα, στις 6.30, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί και στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας για τον East Med, από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών παρουσία των ηγετών.

«Σημαντική ημέρα» και «ιστορικό γεγονός» χαρακτήρισαν νωρίτερα την υπογραφή της Συμφωνίας ο κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή τους. 

Την Παρασκευή το πρωί ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.