Κλείσιμο

Νέο βέτο Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας τον Ιούλιο στο Βίλνιους

Νέο βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη πτήση επιστροφής του από το Αζερμπαϊζτάν, τόνισε αναφερόμενος στην ένταξη της Σουηδίας:

«Εάν περιμένετε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της Σουηδίας, πρώτα απ' όλα, η Σουηδία πρέπει να εξαφανίσει ό,τι έχει κάνει αυτή η τρομοκρατική οργάνωση. 

Ενώ ο Στόλτενμπεργκ συνομιλούσε μαζί μας, δυστυχώς εκείνη την ώρα τρομοκράτες διαδήλωναν ξανά στους δρόμους στη Σουηδία. Αργότερα, ο κύριος Ιμπραήμ ( Καλίν) έστειλε αυτές τις εικόνες στον ομόλογο του. 

‘Ο Πρόεδρός μας αυτή τη στιγμή συναντάται με τον Στόλτενμπεργκ, αλλά οι τρομοκράτες εξακολουθούν να διαδηλώνουν στη Σουηδία’ του είπε. Από που θα το πιάσουμε αυτό, πώς θα το συζητήσουμε στο Βίλνιους: Τώρα, δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε θετικά αυτό το ζήτημα με αυτή την εικόνα…

Πού είναι λοιπόν το αντιτρομοκρατικό σκέλος του ΝΑΤΟ; Το ΝΑΤΟ πρέπει να το αντιμετωπίσει μια φορά. Αφού δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό, δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο Βίλνιους ή κάτι τέτοιο και να πούμε ‘όλα είναι υπέροχα’! 

Σήμερα ο ανώτερος σύμβουλός μου Πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλιτς, θα πραγματοποιήσει την τέταρτη συνάντηση του Μόνιμου Κοινού Μηχανισμού με την αντιπροσωπεία της Σουηδίας, της Φινλανδίας και του ΝΑΤΟ. Θα τους δώσει ήδη αυτό το μήνυμα. ‘Λοιπόν αυτή είναι η γνώμη του Προέδρου μας, σίγουρα μην περιμένετε κάτι διαφορετικό στο Βίλνιους’».

Πηγή: skai.gr