Οι δηλώσεις του Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αδικούν τον ίδιο και την προσφορά του στο υπουργείο Υγείας, επανέλαβε ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός θα βρει τον τρόπο και χρόνο να διορθώσει την τοποθέτησή του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε άτυχη και αχρείαστη.

Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι η ευθύνη για την κυβερνητική λειτουργιά είναι συνολική κι όχι προσωπική. Προσέθεσε δε ότι το ύφος της διακυβέρνησης αφορά τους πολίτες.

Σημείωσε πάντως ότι ο ίδιος θα καταψηφίσει την πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά του κ. Πολάκη, και έκανε λόγο για αντιπερισπασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ.

Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε ήδη αποχωρήσει από την κυβέρνηση κι όχι να «κρύβεται πίσω από τα παντελόνια» του πρωθυπουργού δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Προσέθεσε πως είναι αυτονόητο τι θα κάνει στην Βουλή τον ΚΙΝΑΛ, καθώς έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας έχει στηρίξει πολιτικά τον κ. Πολάκη, πραγματοποιώντας κοινές εμφανίσεις μαζί του στην Κρήτη.

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «κρύβεται πίσω από τα παντελόνια» του Παύλου Πολάκη, προκειμένου να αποφύγει την τηλεμαχία. Παρομοίασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «φουριάρικο κατσίκι».

Πηγή: skai.gr