ΚΑΙΡΟΣ

Νέα τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέα τηλεμαχία δίνουν στις 7.30 το απόγευμα οι κύριοι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν στη Φλωρεντία της Ιταλίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε αυτή της 15ης Μαΐου. 

Ειδικότερα, τέσσερις υποψήφιοι, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Βέρχοφστατ από τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και ο Ζοζέ Μποβέ από τους Πρασίνους (σ.σ οι Πράσινοι έχουν δυο υποψηφίους, με την έτερη να είναι η Σκα Κέλερ) θα συζητήσουν για την κατάσταση στην ΕΕ ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Σημειώνεται ότι από το κανάλι της Βουλής θα μεταδοθεί στις 15 Μαΐου η τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής. Σε αυτή θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Η ψήφος σε λαϊκιστικές δυνάμεις είναι ψήφος σε κενές περιεχομένου προτάσεις» διαμήνυσαν τα φαβορί για την προεδρία της Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν σε τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες, στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, τη βρετανική Guardian, τη γαλλική Le Monde, την ισπανική El Pais και την ιταλική La Stampa.

Πηγή: skai.gr