Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: 3 μετά το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη

Στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης. 

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα ολοκληρώθηκε, και κατόπιν συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στη 1μμ. 

Μετά και τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών, θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας τα μέτρα που θα ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά, ενδεχομένως με κάποιες προσαρμογές, τόνισε σήμερα Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα μέτρα θα είναι λίγο - πολύ αυτά που γνωρίζαμε ότι θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουάριου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποιες τροποποιήσεις των μέτρων στα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, πιθανώς με κάποιες προσαρμογές, είναι:

  • Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενδέχεται να αποτελέσουν τα εστιατόρια, που πιθανώς θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 το πρωί. 
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Aναμένεται επίσης να εκδοθούν ειδικές και σαφείς συστάσεις για τις συγκεντρώσεις στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: skai.gr