Νέα δεδομένα για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη- Γιατί παραπέμπεται η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Της Ιωάννας Μάνδρου

Με βάση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη για δύο αδικήματα, με τα οποία παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουπλή, που είχε διατελέςει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis.


Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά.
Οι δύο που μειοψήφισαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Αρειο Πάγο.


Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε επί μακρόν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στους εισαγγελείς Ελένη Ράικου που είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη το φάκελο Novartis, και παραιτήθηκε πριν την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, αλλά και για τις παρεμβάσεις του στους εισαγγελείς Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, όπως και για τις παρεμβάσεις του στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγνώμη. Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές.
 

Πηγή: skai.gr