ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ συναγωνίζεται σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία

Απάντηση του κυβερνώντος κόμματος στην ανακοίνωση του Δημήτρη Μάντζου

«To ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αποφάσισε να συναγωνιστεί σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε σχόλιό της η ΝΔ αναφερόμενη στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μάντζου.

Και καταλήγει:

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάντζος αντιγράφοντας τον κ.Τσίπρα μιλάει για "επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ" στο Power pass, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός σε όλες τις δηλώσεις του, μιλάει για κάλυψη του 60% της αύξησης ξεκινώντας από 18 και φθάνοντας ΕΩΣ τα 600 ευρώ.

Καλό είναι να αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ ότι στην "πίστα" των ψεμάτων ο κ. Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος. Οσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για τη χώρα».

Η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο Πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν», σχολίασε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις επιστροφές του power pass.

O κ. Μάντζος σημείωσε τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας «ξεχνώντας» ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Επικρίνει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα.

«Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ