ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει στοιχείων αναζητά σωσίβιο - Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τη Novartis

Αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος στις δηλώσεις του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης αποδείξεων για τις παρακολουθήσεις. Η ΝΔ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι «το ‘έργο’ ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για ‘λίστες’ παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες ‘πηγές’» και συνεχίζει «τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων».

Επισημαίνει επίσης πως «τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για “λίστες” παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων.
 
Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη “πόνταρε” σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».

Οι δηλώσεις Μαντζουράνη

Σημειώνεται, ότι ο κ.Μαντζουράνης σε συνέντευξή του (στο Millitaire.gr) υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι «τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστων κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες. 

Πηγή: skai.gr