ΝΔ: Ισχύουν oι καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων μεταναστών;

Ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου, ζητά ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι τέτοιες καταγγελίες «θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, καθιστώντας την υπόλογη για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών συμβάσεων».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τις χθεσινές (Τρίτη) απαντήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κρίνοντας ότι πολλές πτυχές του ζητήματος χρήζουν αποσαφήνισης, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος και ταυτόχρονα εάν αυτές έχουν βάση ή όχι.

«Αν αυτές ευσταθούν, θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας και θα την οδηγήσουν στο “εδώλιο” του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», υπογραμμίζει ο κος Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος υπενθυμίζει με νόημα τη στάση που κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση απέναντι στη μεταναστευτική πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, σχολιάζοντας δηκτικά: «Το παράδοξο είναι ότι πολλά από τα μέλη του εν ενεργεία Υπουργικού Συμβουλίου, είχαν υπάρξει κατήγοροι της κυβέρνησης Σαμαρά για πολιτική επαναπροωθήσεων (pushback) που δήθεν ακολουθούσε. Σήμερα, όμως, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει επιλέξει να καταστρατηγεί, εν γνώσει της, τις διεθνείς συμβάσεις και να αδιαφορεί επιδεικτικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών».
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά