ΝΔ για αμβλώσεις: Η ψήφος του Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του

Αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών να προχωρούν σε άμβλωση, πήρε η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ «τον άδειασε» μετά την κατακραυγή

Για προσπάθεια της ΝΔ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι αναγκάστηκε να αδειάσει τον κ. Κυμπουρόπουλο που ψήφισε κατά των αμβλώσεων και μετά την κατακραυγή.

«Ο κ. Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά των αμβλώσεων και μετά την κατακραυγή η ΝΔ αναγκάστηκε να τον αδειάσει. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ζαγοράκης είχε ψηφίσει κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά την κατακραυγή πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει επίσης πως αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα». 

«Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ, όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

ΚΙΝΑΛ: Να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις η ΝΔ

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, κάλεσε τη ΝΔ να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις «από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου».

Ειδικότερα αναφέρει:

«Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό, οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου».

Πηγή: skai.gr