ΚΑΙΡΟΣ

ΝΔ: 12 ερωτήματα στον Καμμένο για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ στον Πάνο Καμμένο. 

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Άμυνας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση χαρακτηρίζονται από ελλιπή κατάθεση εγγράφων.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνον ότι αν και «Την 13 Ιουν.2017, ενημερώθηκε η ΓΔΑΕΕ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ριάντ (κος Ηλίας Κλουβάτος) ότι ο Διευθυντής Συμβάσεων και Συμφωνιών του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ) αγνοεί την δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και επιθυμεί οι όποιες συνομιλίες να γίνονται «Government to Government» ο κ. Καμμένος διέταξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (13/6/2017) «τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΔΑΕΕ να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου εσπευσμένα να υπογράψουν την σύμβαση μαζί του στο αεροδρόμιο της Μίκρας».

«Γιατί τόση βιασύνη για υπογραφή; Γιατί δεν υπεγράφη η συμφωνία στην έδρα της ΓΔΑΕΕ; Αληθεύει ότι οι αξιωματούχοι μετακινήθηκαν με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας προς τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση; 

Μπορείτε να καταθέσετε το σχετικό Σχέδιο Πτήσης;» ρωτά μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Γνωρίζετε το λόγο που το έγγραφο που δημοσιεύσατε ως αποδεικτικό της εξουσιοδότησης του κ. Βασίλείου Παπαδόπουλου, ενώ είχε ζητηθεί ο έλεγχος της εγκυρότητας του ήδη από τις 27/10/2016, φέρει επικύρωση ακριβούς φωτοαντιγραφού στις 07.11.2017, δηλαδή σε χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης; Συνηθίζετε να υπογράφετε συμβάσεις με τον κ. Παπαδόπουλο ή άλλους χωρίς να έχει προηγηθεί ο έλεγχος για το αν οι μεσάζοντες - εκπρόσωποι πράγματι λειτουργούν για κατ’ εντολή των αντισυμβαλλομένων μερών; 

Γνωρίζετε γιατί ο μεσάζοντας-εκπρόσωπος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, δεν συνόδευσε την επίσημη αποστολή των αξιωματικών της Σαουδικής Αραβίας όταν επισκέφθηκαν για το σκοπό αυτό τη χώρα μας στις 29 και 30 Αυγούστου του 2017;». 

Ως τελευταίο ερώτημα προς τον κ. Καμμένο θέτουν το εξής: «κ. Υπουργέ, γνωρίζετε γιατί ενώ η σύμβαση της 13ης Ιουνίου 2017 που συνάψατε με τον δήθεν εκπρόσωπο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm, η  επίσημη αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφθηκε τη Χώρα μας στις 29.08.2017 δια του επικεφαλή της, ζήτησε την προμήθεια μόνο των 100.000 βλημάτων 105 mm που είχε εγκριθεί η άμεση χρηματοδότηση της;»

Αναλυτικά η ερώτηση της ΝΔ

Πηγή: skai.gr