Κλείσιμο

Να σταματήσουν οι εντάσεις κάλεσε τον Ακάρ ο Παναγιωτόπουλος - Δείτε το βίντεο της συνάντησης

Να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ζήτησε η τουρκική πλευρά λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις-έκπληξη του Χουλουσί Ακάρ στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη 

Ως βήμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης εκτιμάται η ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις-έκπληξη του Χουλουσί Ακάρ στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος υπουργός άκουσε τον Έλληνα ομόλογό του να τον καλεί να σταματήσουν οι εντάσεις, ώστε να γίνουν βήματα μπροστά.

Από την τουρκική πλευρά, έγινε γνωστό ότι έγινε γνωστό ότι τονίστηκε «η σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων, η σημασία της εστίασης στη θετική ατζέντα,  η συμβολή αυτής στις σχέσεις καλής γειτονίας και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία, η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση της έντασης».

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης και φαίνεται στο βίντεο από την συνάντηση, ο σύντομος διάλογος των δύο υπουργών έληξε με θερμή χειραψία και χαμόγελα.

Η σύντομη συνομιλία και η χειραψία των δύο ανδρών προκάλεσε το έντονο ενδοαφέρον των φωτογράφων που τράβηξαν αρκετά «κλικ» από το τετ α τετ τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Η συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Η συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ακάρ ήρθε σε σύγκρουση με Έλληνες βουλευτές, επαναλαμβάνοντας τις αβάσιμες αιτιάσεις της Άγκυρας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, δήλωσε ότι ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι καταπατά το διεθνές δίκαιο και πως εκπαιδεύει τρομοκράτες. Επίσης ότι η Ελλάδα διέκοψε τον διάλογο ενώ η Τουρκία θέλει δήθεν να τον συνεχίσει.

Μόλις χθες ωστόσο, ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας στον Μανώλη Κωστίδη, φάνηκε να ρίχνει του τόνους, στέλνοντας μήνυμα διαλόγου στην Αθήνα.

«Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. ´Ηδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: skai.gr