Ν. Κωνσταντόπουλος: Κρίνεται η ύπαρξη της χώρας

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε άλλη εποχή, κρίνεται η ύπαρξη της χώρας, η προοπτική της κοινωνίας και η ταυτότητα μας» τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Η πλέον δημοκρατικά οργανωμένη και διαφανής θεσμικά διαδικασία είναι οι εκλογές. Όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο», δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Έκανε λόγο για επικίνδυνο τακτικισμό του πρωθυπουργού με το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «με τέτοιους τακτικισμούς δεν αντιμετωπίζονται ιστορικά ζητήματα».

Σημείωσε πως η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κριτήρια κομματικής ή κυβερνητικής πολιτικής, ούτε με πρακτικές που αποθεώθηκαν -όπως είπε- κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Επισήμανε επίσης πως «η χώρα βρίσκεται σε αλλοπρόσαλλη κατάσταση που εκμηδενίζει την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον, καταστρέφει την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, αναστατώνει την κοινωνία και διαποτίζει την συνείδηση των ελλήνων πολιτών με διαλυτική καχυποψία».

Είπε επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν έπρεπε να φύγει από την παρέλαση για τους εορτασμούς του «Όχι» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε ότι σε όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης υπάρχει έλλειμμα εσωτερικής δημοκρατίας και πρότεινε τα κόμματα, με συλλογικό τρόπο, να αποφασίσουν την αναδιάρθρωσή τους.
Πηγή: skai.gr