Μπλίνκεν προς Μητσοτάκη: Εκτιμούμε τις προσπάθειες της Ελλάδας, είναι σημαντικός μας σύμμαχος

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών

Την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως σημαντικός σύμμαχος και εταίρος στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Άντονι Μπλίνκεν κατά την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter καθώς και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών :

Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη και εξέφρασα την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Συζητήσαμε τη σημασία της προώθησης της περιφερειακής σταθερότητας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα σημαντικό σύμμαχο και εταίρο του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών

«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας, και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ».

Από πλευράς του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε νωρίτερα λόγο για εποικοδομητικό διάλογο και περαιτέρω ανέφερε πως με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ συζήτησαν περί του στενότερου συντονισμού Ελλάδος και Αμερικής, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, για να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία ώστε να αμυνθεί στον πόλεμο με την Ρωσία.

Περαιτέρω συζητήθηκαν και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: skai.gr