Σιγήν ιχθύος τηρούν προς ώρας οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για την κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, ωστόσο πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι φαίνεται η Αίγυπτος να συμμερίζεται τις απόψεις των δύο χωρών για την τουρκική παραβατικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν ότι θα υπάρξει μια έντονη αντίδραση από την Άγκυρα. 

Στο μεταξύ, σήμερα τη σκυτάλη τον προκλήσεων πήρε ο ακραίος κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα επιτέθηκε στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης εξαπέλυσε πυρά και κατά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σημειώνοντας ότι «έχει χάσει τη λογική του», επειδή υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Παράλληλα, επέκρινε την ελληνογαλλική και την ελληνοαμερικανική συμφωνία, ενώ τόνισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκάβουν χαρακώματα εναντίον της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο τοποθετούν νάρκες. 

Επίσης, αναφέρθηκε και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιχειρεί να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να στρέψει υπέρ της αυτή την ισορροπία. 

«Η Ελλάδα συνάπτει συμμαχίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δημιουργεί μέτωπο εναντίον της Τουρκίας. Το λέω ξεκάθαρα ότι εντός του ΝΑΤΟ σκάβουν χαρακώματα εναντίον της Τουρκίας. Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τοποθετούν νάρκες. Απειλούν την Τουρκία, κάνουν επίδειξη δύναμης στην Τουρκία. Η Γαλλία που διαφώνησε με τις ΗΠΑ στην Ωκεανία έρχεται και μας δείχνει τα όπλα της πίσω από την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως επίκεντρο σταθερότητας. Μάλλον αυτός ο υπουργός Εξωτερικών έχει χάσει τα λογικά του», ανέφερε ο Μπαχτσελί. 

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη χώρα μας σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι το επίκεντρο της αστάθειας, των επεκτατικών βλέψεων, της πολιτικής της κρίσης, της εχθρότητας της Τουρκίας και πρέπει να της δοθεί ένα μάθημα. Μη μας λένε παραμύθια. Ξέρουμε τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες και τα όργανά τους και όλους μαζί τους προκαλούμε». 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις