Μπαράζ περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά την Ελλάδα- Οι σταθμοί και οι στόχοι

Ένας προεκλογικός αγώνας που εκκίνησε με αφετηρία τη γενέτειρα της οικογένειάς του, τα Χανιά , όπου και πραγματοποίησε την παρθενική ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

Της Πηνελόπης Γκαλιου

Με την κλεψύδρα της κάλπης να μετράει πλέον αντίστροφα μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός μετέτρεψε τον προεκλογικό μαραθώνιο που διεξαγόταν άτυπα εδώ και μήνες στη χώρα, σε προεκλογικό σπριντ -πλέον- που θα τερματίσει μπροστά την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Ένας προεκλογικός αγώνας που εκκίνησε με αφετηρία τη γενέτειρα της οικογένειάς του, τα Χανιά , όπου και πραγματοποίησε την παρθενική ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

Τα Χανιά άλλωστε αποτελούν «στοίχημα» για τη γαλάζια παράταξη, δεδομένου ότι το 2019 η ΝΔ είχε χάσει με περίπου 4 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ και με βάσει τις μετρήσεις φαίνεται να εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρές δυνάμεις στον νομό.

Μετά την Κρήτη όπου περιόδευσε και σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ο πρωθυπουργός βάζει στο «φουλ» τις μηχανές των περιοδειών επιχειρώντας να «οργώσει» όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και νομούς ανά την Ελλάδα, στις 27 ημέρες που απομένουν μέχρι το στήσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργικό σχεδιασμό, σήμερα, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΝΔ στο Αιγάλεω, στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης».

Ένας δήμος που επίσης αποτελεί «στόχο» για τη γαλάζια παράταξη καθώς στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 υπολειπόταν κατά περίπου 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενος σταθμός για αύριο Τρίτη για τον πρωθυπουργό θα είναι η Θήβα και η Λειβαδιά ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Βόρειο Ελλάδα όπου θα επισκεφτεί την Καβάλα και την Ξάνθη όπου θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της ΝΔ, φορείς και εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών ομάδων με στόχο να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την περιοχή  και να προβεί σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του. 

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα κατηφορήσει στη Στερεά Ελλάδα, όπου την Παρασκευή αναμένεται να μιλήσει στο φόρουμ των Δελφών, στο οποίο από την Τετάρτη 26 έως και το Σάββατο 29 Απριλίου, 990 ομιλητές από όλο τον κόσμο  (638 από την Ελλάδα και 352 από το εξωτερικό) θα αναλύσουν τις απόψεις τους στα πιο καίρια ζητήματα  της εποχής.

​Πριν ωστόσο δώσει το παρών στην εμβληματική πόλη, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Άμφισσα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν Ιτέα και Ναύπακτος το Σάββατο.

Στόχος της Πειραιώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «πιάσει» τον παλμό που επικρατεί σε κάθε πόλη και σε κάθε περιφέρεια της χώρας και ταυτόχρονα να απαντήσει σε κάθε ερώτημα και κάθε προβληματισμό που ταλανίζει τον πολίτη, θέτοντας με σαφήνεια και επιτακτικά τα διλήμματα της εποχής και το διακύβευμα της κάλπης.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση του κόμματος και πάνω σε αυτό «δουλεύουν» αδιάλειπτα  όλα τα στελέχη του κόμματος με τους πρώην πρωθυπουργούς επίσης να δίνουν τον τόνο.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα ενώ η επόμενη κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών, όπως και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θα είναι στις 9 Μαΐου στο Ζάππειο, με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης.

Με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό ο κ. Καραμανλής αναμένεται να ανανεώσει το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Θεσσαλονίκη, στη συγκέντρωση της ΝΔ που θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου όπου δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε κάποιου είδους παρέμβαση στήριξης της παράταξής του, από την οποία για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτιά της.

Μέχρι τότε, ο επόμενος κομβικός σταθμός για τη γαλάζια παράταξη είναι η παρουσίαση του προγράμματός της για την τετραετία 2023-2027 την ερχόμενη Τετάρτη, στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου θα περιγράφουν αναλυτικά οι πέντε βασικοί προγραμματικοί άξονες  που αφορούν την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα, τις παρεμβάσεις στο κράτος και την εξωτερική πολιτική και άμυνα.