Κλείσιμο

Μπακογιάννης στον ΣΚΑΪ: «Θέλουμε τροφοδοσία όχι ασυδοσία»

«Η Αθήνα δεν είναι αποθήκη , ο εφοδιασμός των καταστημάτων μπορει να γινεται τη νύχτα όπως σε όλες τις μεγάλες πολεις στον κόσμο» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, για τα τρία θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το Δήμο: την αντίδραση του εμπορικού συλλόγου στην πρόταση για εφοφιασμό των καταστημάτων μόνο τη νύχτα, στην προσβασιμότητα των ΑμέΑ και τις επικρίσεις για τον πλούσιο εορταστικό διάκοσμο.

Για την τροφοδοσία των καταστημάτων και την φορτοεκφόρτωση, ο δήμαρχος τόνισε ότι «θέλουμε τροφοδοσία όχι ασυδοσία» και ότι «η Αθήνα δεν είναι αποθήκη». 

«Η πρόταση  της απαγόρευσης από 9 το πρωί με 9 το βράδυ σε όλη την πόλη δεν λειτουργεί τιμωρητικά ( για τους εμπόρους) αλλά εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών (να μην μποτιλιαρίζονταν οι δρόμοι).

Η Αθήνα δεν είναι αποθήκη, ο εφοδιασμός των καταστημάτων μπορει να γινεται τη νύχτα όπως σε όλες τις μεγάλες πολεις στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Για προσβασιμότητα ΑμεΑ 

«Σε όλη την Αθήνα έχουν φτιαχτεί 52 δρόμοι με νέα πεζοδρόμια, 583 ράμπες και υπάρχουν 4 νέα μέτωπα» είπε ο Κ. Μπακογιάννης. 

Επίσης, ανάφερε ότι έχουν τοποθετηθεί «αισθητήρες για παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες σε 800 γωνίες στην πόλη που ειδοποιεί αμέσως τη δημοτική αστυνομία». 

Για στολισμό και «ενεργοβόρα» φωτάκια 

«Όλος χριστουγεννιάτικος στολισμός και φωτισμός της πόλης είναι led – που σημαίνει πολύ περισσότερο φως αλλά και περισσότερη οικονομία» δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης. 
Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «θα ξεπεράσουμε τον στόχο του υπουργείου για εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς να κλείσουμε το φως σε καμία γειτονιά της Αθήνας». 
 

Πηγή: skai.gr