Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη ένταση με Τουρκία- Έτοιμη η Ελλάδα

Για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για την πανδημία μίλησε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, καθώς εκτίμησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ένταση.

Όπως εξήγησε στο εσωτερικό της χώρας έχουν ξεκινήσει οι δελφινομαχίες, ενώ εξακολουθούν να έχουν μια στρατηγική ακραία επιθετική και αναθεωρητική.

Σύμφωνα με την ίδια, «η ρητορική έχει μείνει στα λόγια, το αν θα προχωρήσει σε πράξεις είναι αμφίβολο γιατί έχουν προβλήματα στο στρατό τους, με ανταλλακτικά και άλλα ανοιχτά ».

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετώπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, όπως είναι το προσφυγικό το οποίο ανησηχεί εμάς και όλη την Ευρώπη», τόνισε.  

Και συνέχισε λέγοντας : «Έχουμε χτίσει συμμαχίες και έχουμε ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας, το οποίο ενοχλεί την Τουρκία. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσβ από το Διεθνές Δίκαιο»

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε γελοίο το βίντεο με τους Τούρκους που κολυμπούν, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι ο εγγονός της το κάνει με άνεση στο νησάκι απέναντι στα Χανιά. Όποιος έχει κάνει κολυμβητήριο το κάνει»

«Είναι για εσωτερική κατανάλωση για να ανεβάσει κάνενα ποσοστό στις δημοσκοπήσεις ο Ακάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που θέτει η Άγκυρα, εκτίμησε ότι ανεβάζει το θέμα διότι ψάχνουν επιχειρήματα, ξεχνώντας ότι αυτά υπάρχουν και πριν από 15 και 30 χρόνια.  

«Δεν πάει γυρεύοντας σε αυτή τη φαση η Τουρκία και απέναντι στην Κυπρο είναι προσεκτικοί γιατί εμπλέκονται πάρα πολλές δυνάμεις», σημείωσε. 

Αποκάλεσε ελληνική φαντασίωση την άποψη ότι θα μας ωφελήσει το τέλος Ερνονταν σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές και επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη αλλά έχουμε ανοιχτό το χέρι μας σε ένα πιθανό διάλογο με την Τουρκία.

Αναφερόμενη στα της πανδημίας, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι κατανοεί τον κόσμο, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση επισημαίνοντας ότι θα περάσουμε παρά πολύ δύσκολα. 

Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία της ότι «θα περάσει».

Για τις ουρές που σχηματίζονται για τη διενέργεια τεστ, είπε ότι είναι λογικό αφού είμαστε σε έκτακτη κατάσταση, ενώ χαρακτήρισε σωστό το άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά με το πρόστιμο στους μη εμβολιασμένους 60ρηδες, τόνισε ότι ό,τι έχει ψηφιστεί θα εφαμοστεί. 

Κλείνοντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε »να ακούμε τον πρωθυπουργό γιατί ο συγκεκριμένος ό,τι λέει το κάνει. Να τον πιστεύετε τον Κυριάκο, γιατί όταν κάτι λέγεται είναι αλήθεια - Πως κάποια εποχή όταν κάτι λεγόταν ήταν ψέμματα; Τώρα ισχύει το αντίθετο», σημείωσε με νοήμα

Πηγή: skai.gr