Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν κάνει ένα μεγάλο παζάρι-Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Τραμπ

Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν κάνει ένα μεγάλο παζάρι-Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Τραμπ

Για το «μεγάλο παζάρι» του Ερντογάν και τα ανοιχτά μέτωπα που έχει στο εσωτερικό της χώρας του, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Online. «Ο Ερντογάν κάνει ένα μεγάλο παζάρι και το κάνει ανοιχτά. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ξέρει ότι είναι απομονωμένος, ξέρει ότι έχει δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντί του και ξέρει ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την οικονομία του. Άρα όλα αυτά θα τα βάλει μέσα σε ένα παζάρι και προσπαθεί να το παίξει με μια προσπάθεια επιβολής», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι «αυτό πλέον δεν περνάει και του δημιουργεί ένα πρόβλημα στη στρατηγική του, πράγμα το οποίο τον εκνευρίζει πάρα πολύ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρά το παιχνίδι και τη ρητορική, χάνει τη νεολαία και τους εθνικιστές». 

Αναφορικά με την αμερικανική πρωτοβουλία να επέμβει και τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μητσοτάκη, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος φοβάται μεταξύ άλλων ότι αν διαλυθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, θα αποτελεί την επιτομή της αποτυχίας στην εξωτερική πολιτική. 

Πρόσθεσε ότι το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα στον Τραμπ, είναι «μάζεψε τον Ερντογάν και τις εντάσεις του, ρητορικές, συμβολικές και τις ουσιαστικές» σημειώνοντας ότι είναι ύψιστη ύβρις η μετατροπή σε τζαμί τόσο της Αγίας Σοφίας όσο και της Μονής της Χώρας. «Το μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα και η Τουρκία έχει παρατραβήξει το σχοινί. Πρέπει να σταματήσει και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση η Ελλάδα θα ξεκινήσει διάλογο». 

Πηγή: skai.gr