Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες προσέγγισης με ΕΕ, Ισραήλ Μουσουλμάνους

Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες προσέγγισης με ΕΕ, Ισραήλ Μουσουλμάνους

Τις τελευταίες 10 μέρες με τη στάση του ο Ταγίπ Ερντογάν τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες προσέγγισης με το Ισραήλ, την Ευρώπη και τους Μουσουλμάνους επισήμανε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Τους τελευταίους 6 μήνες έκανε προσπάθεια προσέγγισης της Ευρώπης, τις τελευταίες 10 μέρες τίναξε στον αέρα με τη στρατηγική του τις κινήσεις προσέγγισης με Ευρώπη, Ισραήλ, και Μουσουλμάνους, και γύρισε στη λογική της προσπάθειας να εμφανιστεί ως ο αρχηγός του μουσουλμανικού κόσμου, ηγετικό ρόλο που δεν του αναγνωρίζει κανένας στον αραβικό κόσμο. Αυτό θα του δημιουργήσει ακόμα πιο πολλά προβλήματα» εξήγησε η κ. Μπακογιάννη.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του για την Ευρώπη, η έμμεση  απειλή του για Γάλλια και Γερμανία για ανάμειξη στις εκλογές τους, έχω την εντύπωση ότι θα πολλαπλασιάσουν τις αντιδράσεις. Μια στρατηγική για εσωτερική κατανάλωση που κοστίζει στον Ερντογάν» τόνισε.

Η Ελλάδα, διευκρίνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητεί από την Τουρκία να αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο είτε με συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα είτε με προσφυγή στη Χάγη, αλλά η Τουρκία δεν επιθυμεί προσφυγή γιατί η Χάγη αναγνωρίζει επήρεια στα νησιά. 


Για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία διευκρίνισε ότι θα έρθουν, και πρέπει να έρθουν το ταχύτερο στη Βουλή, και ότι ο λόγος καθυστέρησης είναι το βαρύ νομοθετικό έργο της Βουλής. «Πολιτικό πρόβλημα για την ψήφιση των μνημονίων δεν υπάρχει εξ αρχής είχαμε πει ότι άπαξ η συμφωνία υπογραφεί θα τηρηθεί και θα τιμηθεί καθώς η χώρα έχει συνέχεια και σοβαρότητα» υπογράμμισε. 

«Δεν βλέπω τον πρωθυπουργό να σκέφτεται εκλογές ή σαρωτικούς μηχανισμούς κύριο μέλημά του να δουλέψουν οι μηχανές στο φουλ» ανέφερε ακόμα η Ντόρα Μπακογιάννη. Δήλωσε ότι καλώς πράττει ο Αλέξης Τσίπρας και περιοδεύει για να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, γιατί «δίνει μάχες με ανεμόμυλους».

Εμβολιασμοί και τουρισμός

Την άποψη ότι τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων θα είναι αντισυνταγματικά, εφόσον δεν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους τους πολίτες, εξέφρασε ακόμα η κ. Μπακογιάννη. Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να έχουν εμβολιαστεί εξήγησε. 

Με το που θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους δεν θα υπάρχουν προνόμια εκ των πραγμάτων, αλλά διευκολύνσεις όπως πράσινο πιστοποιητικό και ελευθερίες στις συναθροίσεις διευκρίνισε η βουλευτής της ΝΔ. 

«Ανοίγουμε με ασφάλεια, θυμόμαστε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, είμαστε σε κατάσταση που μας επιτρέπει να ξαναπάρουμε τη ζωές μας πίσω, σταδιακά με προσοχή αλλά θα το κάνουμε» δήλωσε για την άρση των περιορισμών. 

Όπως επισήμανε τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς η Ελλάδα είναι η 1η χώρα σε ταχύτητα εμβολιασμών, κατά το τέλος μήνα – αρχές Ιουνίου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλειας στις μετακινήσεις μας, γίνεται γνωστό στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας γίνονται COVID free . «Eλπίζω η Ευρώπη, δηλαδή οι πελάτες μας να ακολουθήσουν τους ίδιους ρυθμούς με εμάς για να έχουμε καλύτερη τουριστική σεζόν» τόνισε. «Υπάρχει ενδιαφέρον, πάμε σε κρατήσεις last minute της τελευταίας στιγμής, εξαρτάται από τον κάθε πελάτη πότε θα εμβολιαστεί αλλά και τις χώρες που βάζουν ή όχι σε καραντίνα τους επιστρέφοντες από την Ελλάδα». «Έκανε προσπάθεια ο Τζόνσον να κρατήσει τους Βρετανούς εντός Αγγλίας για διακοπές δε νομίζω ότι θα το κρατήσει μέχρι τέλους».

Πηγή: skai.gr