Μπακογιάννη για Δρίτσα: Το ίδιο πόνεσε η μάνα του Φύσσα το ίδιο πόνεσε και η μάνα του Αξαρλιάν

Κάλεσμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του και να κόψει σχέσεις με στελέχη του που δίνουν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνέντευξη του Θ. Δρίτσα, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. Όπως υπογράμμισε, η βία δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη δημοκρατία άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά... Το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Φύσσα το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Αξαρλιάν.

“Την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πανδημία και αγωνιά για το οικονομικό του αύριο τις τελευταίες 20 μέρες ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στο θέμα Κουφοντίνα είχα αποφασίσει να μην παρέμβω, αρνήθηκα και για λόγους αυτοπροστασίας, είναι πολύ δύσκολος αυτός ο διάλογος, και δεν ήθελα με κανένα τρόπο να παρέμβω για να μη δοθούν λανθασμένα μηνύματα, αλλά αποφάσισα να παρέμβω γιατί ο κ. Δρίτσας κατάφερε σε συνέντευξη 20 λεπτών να συμπυκνώσει όλα τα μηνύματα την πολιτική ανοχής προς την τρομοκρατία. Δηλαδή κατάφερε να πει όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή την τρομοκρατία στην Ελλάδα” σημείωσε. 

“Χρωμάτισε όπως και οι τρομοκράτες τα θύματα τους, 'ήταν δεξιοί, βέβαια ο Μπακογιάννης δεν ήταν δεξιός'... Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Δρίτσας ότι οι άλλοι που ήταν δεξιοί μπορούσαν να πεθάνουν; Ο Αξαρλιάν 20 ετών, τι ήταν; Έχει κανένα φάκελο κανείς για να ξέρει τα πολιτικά του πιστεύω; Όταν οι τρομοκράτες δολοφονούσαν τα θύματά τούς κολλάγανε ταμπέλα. Και συνεχίζεται αυτή η διαφοροποίηση σήμερα”. 

“Λέει ο κ. Δρίτσας ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τη 17Ν. 'Τρομοκρατούσαν οι πολιτικές'. Τι σημαίνει ότι τις πολιτικές ασκούσε το κράτος. Άρα τρομοκρατία ασκούσε το κράτος. Τον Χρήστο Μάτη τον σκότωσαν επειδή φορούσε τη στολή του αστυνομικού και το εθνόσημο. Δηλαδή βλέπανε μπροστά τους το κράτος. Το 'τρομοκρατούσαν οι πολιτικές'... Μα αυτό ακριβώς το επιχείρημα κράτησε ζωντανή την τρομοκρατία”. 

“Κατηγόρησα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί επέτρεψε στη νεολαία του να στοιχηθεί πίσω από ένα πανό που έγραφε 'γεννήθηκα 17 Νοέμβρη' τι θα πει αυτό για παιδιά 20 ετών; τι θέλει να πει ο ο ποιητής; Γιατί δεν ακολούθησαν την πάγια πολιτική του ΚΚΕ για ξεχωριστή πορεία με δικά τους πανό εφόσον διαφωνούσαν και όχι τα “η πλατεία Συντάγματος θα γίνει Κουφοντίνα κοκ”. Όταν έβλεπα παιδί μεγάλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτεί το δολοφόνο του άνδρα μου, εγώ δεν τοποθετήθηκα, δεν πιστεύω στην οικογενειακή ευθύνη κι όταν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης της 17 Νοέμβρη έλεγα ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη".

"Τώρα είναι μια ευκαιρία, επειδή οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτές τις λογικές πιστεύω ότι αποτελούν πολύ μικρό κομμάτι της Αριστεράς, κάλεσα τον κ. Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του, να βγει και να καταδικάσει αυτές τις λογικές, διότι άλλως πως αδικεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το μικρό κομμάτι που έχει και σήμερα εμφυλιοπολεμικές ιδέες πρέπει να κοπεί. Ένα μικρό κομμάτι της Αριστεράς έχει προνομιακές σχέσεις με αυτό το χώρο δίνει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη”. 

“Ο κ. Γεωργιάδης είπε εν το συνόλω σημαίνει ότι υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προνομιακή σχέση με αυτό το χώρο, και δίνουν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία. Θέλετε να πούμε ονόματα; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο δημοκρατικό τόξο. Ευκαιρία για τον Τσίπρα να βγει να κόψει αυτές τις λογικές οριστικώς και αμετακλήτως να τιμήσει στην πράξη όσους τον έστειλαν στη Βουλή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα διαδηλώνει με τα δικά της συνθήματα, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσουν να λένε αυτά που είπε ο κ. Δρίτσας". 

Όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξή του “ο Δρίτσας ξεκινά να πει 'ένοπλος', ήθελε να πει ένοπλος αγώνας, Δεν την είπε, σταματά. Και λέει την τρομοκρατία 'όπως τη λένε'. Αυτό το μικρό κομμάτι που επιδεικνύει ανοχή στην ένοπλη βία, σε αυτό το μικρό κομμάτι υπάρχουν και στελέχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηγέτης του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ο Μπερλίνγκουερ όταν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δολοφόνησαν τον Άλντο Μόρο είπε στην οικογένεια του αν με απαγάγουν μην διαπραγματευτείτε με τους τρομοκράτες και όλη η ηγεσία με τον Μπερλίνγκουερ ήταν παρούσα στις κηδείες καραμπινιέρι. Οι ιστορικοί ηγέτες της Αριστεράς Φλωράκης και Κύρκος την ημέρα της δολοφονίας του Μπακογιάννη τον χειροκροτούσαν, αυτοί κράτησαν τη δημοκρατία μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες τη δημοκρατία στη χώρα” επισήμανε. 

Για Κουφοντίνα

“Κανείς δε θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό. Η Δικαιοσύνη όπως πάντα σε ένα κράτος δικαίου αποφασίζει. Οι νόμοι ισχύουν για όλους” διευκρίνισε η βουλευτής. 

Αναφερόμενη στη δήλωση της δικηγόρου του Κουφοντίνα κ. Κούρτοβικ, ότι είναι προσβλητικό να αποκαλείται δολοφόνος, δήλωσε ότι “θα ήταν λάθος να τον ονομάσω δολοφόνο όσο ήταν υπόδικος. Σήμερα με απόφαση της Δικαιοσύνης ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος 11 ανθρώπων, και οι συγγενείς των θυμάτων θα συνεχίσουν να τον λένε δολοφόνο αντιλαμβάνομαι ότι δεν του αρέσει να τον λένε δολοφόνο, αυτό έπρεπε να το σκεφθεί πριν σηκώσει το 45αρι και σκοτώσει 11 ανθρώπους”.

Πηγή: skai.gr