Μητσοτάκης:Γκρίζο σύννεφο βίας. Το μωρό Ρουβίκωνας θέλει στοργή & προδέρμ

Βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για το «γκρίζο σύννεφο βίας» και την πρωτοφανή ανομία που επικρατεί στη χώρα επέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Το μωρό Ρουβίκωνας που μπουσουλάει θα το βοηθήσει να σταθεί η μαμά με στοργή και προδέρμ» σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με αφορμή την επίμαχη δήλωση του Νίκου Τόσκα.

«Να πράξετε τα αυτονόητα, απελευθερώστε τα Εξάρχεια, τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καταδίκασε το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι καταδίκες σε φαινόμενα βίας πρέπει να είναι απόλυτες, χωρίς αστερίσκους.

«Δεν επιτρέπω να αφήνετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει σχέση με τη βία, εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες, εσείς προσθέτατε ένα ‘’αλλά’’ όταν οι αντιπαλοί σας δέχονταν επίθεση όταν δέρνανε τους βουλευτές μας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πάντα υπήρχε ένα ‘’αλλά’’» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οχτώ χρόνια μετά, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τολμήσατε να πείτε ούτε μια λέξη για τους δολοφονημένους της MARFIN».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία τόνισε ότι «πρέπει να μας μιλήσουν γι’ αυτά που δεν λέει το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη και όραμα». Το αναπτυξιακό σχέδιο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι αόριστο ευχολόγιο με σωστές μεταρρυθμίσεις, ασυγχώρητες ιδεολογικές εμμονές και γενικεύσεις που φαίνεται σα να γράφτηκε από αγγαρεία.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προωθεί άθλια οικονομική πολιτική, με εξοντωτικούς φόρους και εισφορές και διάλυση της μεσαίας τάξης εξαιτίας της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται χυδαία όταν λέει για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, μιλώντας για «παραμύθια και βρώμικο ψέμα».

O Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι η έξοδος στις αγορές χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον μπορεί να εξελιχθεί σε «βόλτα σε ναρκοπέδιο».

Πηγή: skai.gr