Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω στις 19:00 το απόγευμα τους πολίτες για τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπο του πρωθυπουργού, στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες, για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μάλιστα, από το προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε πριν από λίγο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και θα ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση. 

«Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ατομικής ευθύνης λέγοντας ότι αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η πράξη μας, σημείωσε, έχει επιπτώσεις στους άλλους, παππούδες, γιαγιάδες γονείς. Για τα σχολεία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα έντονης μετάδοσης, πως τα βασικά μέτρα ασφαλείας τηρούνται ευλαβικά με βασικότερο το μάσκα παντού και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό.

Η κ. Σακελλαροπούλου απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης.
 

Πηγή: skai.gr