ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης: Τέλη Σεπτεμβρίου η αύξηση στις συντάξεις χηρείας

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δουν οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι 50% που ισχύει σήμερα για 65.850 δικαιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολο έργο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε στην Νέα Δημοκρατία ένα «παντελώς απροετοίμαστο» σύστημα.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων ώστε να τονωθεί η πλήρης και δηλωμένη εργασία. Ένα μέτρο είναι το αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση και συνάμα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020, για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

«Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο με συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας […] αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων για να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση», τόνισε.

Με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται η αγορά εργασίας θα επανέλθει σε μία κανονικότητα όπου η πλήρης απασχόληση «θα είναι πλέον κυρίαρχη», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πηγή: skai.gr