Κλείσιμο

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεσμεύομαι ότι θα αποπληρώσουμε νωρίτερα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «δέσμευση προς τους επενδυτές» - Σημείωσε επίσης ότι στοχεύει να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα

Να αποπληρώσει δάνεια από τα πακέτα διάσωσης του πρώτου μνημονίου, που αφορούν συνολικά διάστημα δύο ετών νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για μήνυμα αξιοπιστίας προς τις αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του σχολιάζει το Bloomberg. 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε (τα δάνεια) πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», κάνοντας λόγο για μια «δέσμευση προς τους επενδυτές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι στοχεύει να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα. «Διαπραγματευόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης» εξήγησε. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», είπε. «Όχι μόνο επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό». 

Μητσοτάκης

Πηγή: skai.gr