Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα - Εφόσον χρειαστεί, επίταξη

Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο γενικό λοκντάουν στη χώρα, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν νέους περιορισμούς, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης λόγω της πανδημίας. 

Εφόσον χρειαστεί, ξεκαθάρισε, θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσία να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα.

Για τους ανεμβολίαστους ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους παντού, και πολλά τεστ. 

Τόνισε ότι πέραν του πρώτου πυλώνα, δηλαδή όχι άλλο λοκντάουν στη χώρα, και του δεύτερου, τις ελευθερίες για τους εμβολιασμούς, υπάρχει και τρίτος πυλώνας, η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ με ελέγχους παντού, με αντιμετώπιση της χώρας ουσιαστικά ως μιας υγειονομικής περιφέρειας. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ» διαβεβαίωσε. 

Εμβολιασμοί: "Έτσι θα λήξει η πανδημία" 

Τέταρτος πυλώνας, εξήγησε, είναι η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος. «Έτσι θα λήξει η περιπέτεια, με νέο κύμα εμβολιασμών ως απάντηση στην τελευταία έξαρση του ιού» παρατήρησε.

Είναι ανεύθυνο να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες, αλλά το θετικό είναι ότι μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει σχεδόν 200.000 εμβολιασμοί για πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση. «Αυτό είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αν τα καταφέρουμε θα διευρύνουμε το τείχος και η τρίτη δόση θα κλείσει τις οποίες ρωγμές στο τείχος. Η τρίτη δόση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη ειδικά σε συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας.

«Σήμερα η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, αυτοί κινδυνεύουν, χάνονται κάθε μέρα δεκάδες ζωές αχρείαστα, που θα είχαν προστατευθεί με το εμβόλιο. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο από το λάθος φόβο ή τη λάθος άποψη, είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος» υπογράμμισε. 

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ό,τι λαμβάνουν όλες οι χώρες, είμαστε και πιο αυστηροί στο πιστοποιητικό για πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους αναψυχής και εστίασης» εξήγησε.  

"Υγειονομικός, κοινωνικός και ενίοτε εθνικός σαμποτέρ ο ΣΥΡΙΖΑ"

«Η αμυντική μας ενίσχυση δηλώνει την ετοιμότητα μας να υπερασπιστούμε σε κάθε συνθήκη την εδαφική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε, συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. «Πρέπει πάντα να διατηρούμε την ίδια προσήλωση στους εθνικούς μας στόχους έως τις εθνικές εκλογές του 2023. Συναντάμε την αποδοχή των πολιτών, την πάντα καλοδεχούμενη κριτική τους, συναντάμε και τα απολύτως λογικά συναισθήματα της ανασφάλειας σε καιρούς μεγάλων αλλαγών». Ωστόσο, «συναντάμε όμως και τη λαϊκιστική, μηδενιστική και σπασμωδική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάσμα αξιακό, αισθητικό, πολιτικό και πολιτισμικό. Είναι το κόμμα του ψέματος που λέει "ναι" στο τίποτα και "όχι" σε όλα. Εξελίσσεται σε υγειονομικό, κοινωνικό και ενίοτε εθνικό σαμποτέρ. Και στην κοινωνία τηρεί την ίδια υπονομευτική τακτική. Ο αρχηγός του ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στην διαχείριση της πανδημίας. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στον κ. Τσίπρα αλλά δεν μπορούσα να μην δώσω μία απάντηση στην επίσκεψη του χθες στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Δεν ρώτησε όμως πόσες ΜΕΘ είχε το νοσοκομείο όταν παρέδωσε την εξουσία: 8 και τώρα έχει 30 ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες, αλλά ούτε και μέτρα στήριξης της κοινωνίας. «Ο κ. Τσίπρας τολμώ να πω πως γίνεται πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η μείωση των ανισοτήτων

«Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, από αυτούς, που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν θα εκπλαγώ εάν το 6,1% του ρυθμού ανάπτυξης αναθεωρηθεί προς τα πάνω» είπε και συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο όμως είναι η μείωση της ανεργίας. Για εμάς η μείωση των ανισοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, και θα επιμείνουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων γιατί αυτές μειώνουν τις ανισότητες».

Η Ελλάδα από παρατηρητής της Μεσογείου κόμβος ισχύος 

«Ως κυβέρνηση συμφωνήσαμε να θέσουμε τον πήχη ψηλά με αποτέλεσμα να συγκρινόμαστε με τον εαυτό μας» υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

«Αυτός ο γρήγορος πολιτικός μεταβολισμός δεν πρέπει να ισχύσει στο επίπεδο των εθνικών επιλογών, γιατί εδώ η Ελλάδα πραγματικά γύρισε σελίδα» είπε και συμπλήρωσε «Από παρατηρητής της Μεσογείου έγινε κόμβος ισχύος της, τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θα αναφερθώ στο πράσινο πιστοποιητικό και στη συμβολή μας στην ίδρυση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά θα πω ότι αυτή η κυβέρνηση καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά με την εισαγωγή του δόγματος της ασφάλειας και του ανθρωπισμού στο μεταναστευτικό».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ο Έλληνας πολίτης νιώθει ισότιμος ως πολίτης του κόσμου, γιατί η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς. Η συμφωνία με τη Γαλλία αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας».

"Απίστευτη αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα"

«Θέλω να καταγγείλω από αυτό εδώ το βήμα την απίστευτη αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διακινεί χυδαία ψεύδη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα,  την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τους διακινητές αυτών των αθλιοτήτων στην δικαιοσύνη» τόνισε με έμφαση στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φαίνεται πως οι αντίπαλοι μας δεν έχουν διδαχθεί τίποτε και συνεχίζουν να διακινούν μία πραγματικότητα, που δεν υπάρχει για την κυβέρνηση μας» είπε.

"Να τι είναι προοδευτική διακυβέρνηση"

«Τελευταίο τους επιχείρημα είναι η προοδευτική διακυβέρνηση... Τους απαντώ, λάθος διεύθυνση. Προοδευτικό είναι το gov.gr που εξυπηρετεί τον πολίτη, προοδευτικό είναι να μειώνεις την ανεργία. Οι πράσινες πολιτικές είναι προοδευτικές, όχι η υπεράσπιση του λιγνίτη. Προοδευτικό είναι να μειώνεις τους φόρους, να προστατεύεις το εισόδημα από ανατιμήσεις, να φέρνεις ξένα κεφάλαια. Αυτά είναι προοδευτικές πολιτικές για να πάψουν να χάνουν το νόημά τους οι λέξεις. Και πάνω από όλα προοδευτικό είναι να υπερασπίζεσαι και να αναδεικνύεις περήφανα την αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας στον κόσμο. Αυτή είναι προοδευτική πολιτική και αυτή την ακολουθεί η δική μας παράταξη, η ΝΔ». 

Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές: «Όταν λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας το εννοώ. Το λέω για να κανετε τον προγραμματισμό σας. Στο τελος της θητειας θα ζητήσουμε απο τους πολιτες να συνεχίσουμε το έργο μας».

Κλείνοντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη: «Ξέρετε ότι η πόρτα μου και το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό. Εχω δώσει εντολή στους υπουργούς να είναι διαθέσιμοι στην επικοινωνία με τους βουλευτές. Θέλω εσείς να γίνετε οι αγγελιοφόροι του μέλλοντος και της χώρας, που αλλάζει».
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ