Κόκκινη γραμμή από Μητσοτάκη στο κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας

Η αποστροφή του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν «τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα» καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο Βελλίδειο χθες το βράδυ

Αυστηρή απάντηση στους τουρκικούς λεονταρισμούς έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τραβώντας κόκκινη γραμμή στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από την Αθήνα.

«Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας, ένα θα πω: η απάντησή μας είναι η επιφυλακή μας. Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Η ακμαία οικονομία μας. Οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως, όμως, η ενότητα του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει «τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση» τονίζοντας πως «ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν».

Και συνέχισε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους στο Βελλίδειο: «Άλλωστε, στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: όχι, κύριε Ερντογάν. Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα».

Πολεμικό κλίμα στον τουρκικό Τύπο

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος κλιμακώνει την ένταση σε βάρος της Ελλάδας, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για ακόμη μία μέρα, κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο.

Επίσης, υπάρχει κριτική για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στο περιστατικό καταδίωξης από το Λιμενικό σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο ήταν τουρκικών συμφερόντων. Ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για «πειρατεία στο Αιγαίο».

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται καθημερινά, ενώ τις επόμενες αναμένεται και απάντηση στις σκληρές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πηγή: skai.gr