Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Με ποιους έκανε δουλειές στη Χούντα η οικογένειά σου

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.

Ο επικεφαλής της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει καθορίσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, χτυπώντας την σύζυγό του μέσω χρηματοδοτούμενων εντύπων «από διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου», επειδή, όπως είπε ο ίδιος, δεν τολμούσε να τα βάλει απευθείας μαζί του. Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να μην πηγαίνει τη συζήτηση στην οικογένεια, κάνοντας αναφορά στους τρόπους με τους οποίους η οικογένεια Τσίπρα απέκτησε την προσωπική της περιουσία:

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε και τους τρόπους με τους οποίους η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε και με ποιους έκανε δουλειές στη Χούντα» είπε σχετικά.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έκρυψε τις διακοπές του στη θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου «επειδή έγιναν 25 μέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν όλοι» προσάπτοντάς του παράλληλα αλαζονεία:

«Νομίζετε ότι επειδή είστε πρώτη φορά Αριστερά, όλοι σας χρωστάνε. Ε, δεν σας χρωστάνε όλοι κ. Τσίπρα. Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά κρινόμαστε εμείς και κρίνεστε και εσείς» τόνισε.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει ρουσφέτια σε κολλητούς και φίλους της κυβέρνησης στον ΟΠΑΠ, καθ’ υπόδειξιν του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έζησε την πολιτική από μικρός και απομυθοποίησε την χλιδή της εξουσίας.
  
«Εσείς την ανακαλύψατε με κάποια καθυστέρηση. Κατανοώ γιατί σας σαγήνευσε, μόνο που δυστυχώς δεν ταιριάζει πια με το αριστερό σας προφίλ»