«Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν πιστεύει στο πρόγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνει μεταρρυθμίσεις απελευθέρωσης αγοράς και ιδιωτικοποίησης του δημοσίου. Και αναρωτιέμαι: αν ο πρωθυπουργός ο ίδιος δεν πιστεύει στο πρόγραμμα πως θα μπορέσει να το υλοποιήσει στη συνέχεια;»
O κύριος Μητσοτάκης επισήμανε ότι παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα διεκδικεί ένα δάνειο που ακόμα δεν έχει πάρει. «Τα 80 δις δεν έχουν βρεθεί ακόμα είμαστε στον αέρα».
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να δείξει ότι πιστεύει στην αλλαγή και στο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρχει πλειοψηφία στη βουλή σε βάθος χρόνου, σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας», συνεχίζει.
Η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει συντεταγμένα σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, αφού η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κατέληξε σε μια απόφαση που όλοι θα τηρήσουν. «Αναλαμβάνουμε ένα κόστος που δεν μας αναλογεί» προσθέτει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στηρίζει όπως και στο παρελθόν την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και ότι ο Τσίπρας θα έχει την διακομματική στήριξη της ΝΔ αν όντως θελήσει να προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα.
«Δεσμευόμαστε ότι στις δυο πρώτες ψηφοφορίες θα κινηθούμε συντεταγμένα. Θα έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή της βουλής. Αν είναι πάνω από 40 οι διαρροές θα έχουμε πρόβλημα. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν το εθνικό χρέος. Το grexit δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Τα σχέδια είναι στα συρτάρια ακόμα. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για διακομματική συνεννόηση».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.