Mητσοτάκης: Να περιστείλει τις κρατικές δαπάνες, όχι να αυξήσει φόρους η κυβέρνηση

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία, μη συμφωνία ισοδυναμεί με χρεοκοπία και μοιραία σε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο Grexit και στην εθνική καταστροφή» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτίμησε πάντως, ότι σε ενδεχόμενο συμφωνίας η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη. 

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει μια συμφωνία με τους δανειστές στη βάση της περιστολής των κρατικών δαπανών, της διόρθωσης των ανισοτήτων και όχι της υπερβολικής αύξησης φόρων, διευκρινίζοντας ότι η περιστολή των δαπανών μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξει έκπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Χρειάζεται ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο... Yπάρχουν υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ένα υπουργείο που παίρνουν ένα ποσό και σε άλλο 800 ευρώ παραπάνω, η κυβέρνηση όμως δεν θα το κάνει αυτό γιατί επένδυσε πολιτικά στο μεγάλο κράτος και δεν την ενδιαφέρει η ιδιωτική οικονομία» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το 1% πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλέον ανέφικτος στόχος γιατί τέσσερις μήνες τώρα η κατάσταση στην οικονομία έχει χειροτερεύσει αισθητά.

«Μάς στοίχισε που δεν επιμείναμε στις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε δε για τη ΝΔ.
Πηγή: skai.gr