Κλείσιμο

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα οφείλει να φυλάξει τα σύνορά της και αυτό θα πράξει»

Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας αλλά και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Αστόρια.

«Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με τη σιγουριά μιας χώρας, η οποία ξέρει που θέλει να πάει και ξέρει πώς να υπερασπίζεται τα δίκαιά της. Με καλή διάθεση απέναντί στους γείτονές μας, αλλά χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας.», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Ο Πρωθυπουργός, επίσης, δήλωσε για τη θέση που θα πάρει η Ελλάδα σχετικά με τη διαφύλαξη των συνόρων: «Η Ελλάδα οφείλει και αυτό θα πράξει, θα φυλάξει τα σύνορά της.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο δηλώνοντας πως είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ειλικρινή συζήτηση με σκοπό να βρουν τα σημεία που συμφωνούν ή διαφωνούν και να θέσουν ένα πλαίσιο για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, μίλησε με τον Ερντογάν για τα ζητήματα της παραβατικότητας της Τουρκίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, καθώς επίσης και για τις αυξήσεις των προσφυγικών ροών που επιβαρύνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Η Τουρκία πρέπει να κάνει και αυτή το καθήκον της, με βάση τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας.», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



 

Πηγή: skai.gr