Μητσοτάκης για Τσίπρα στον ΣΚΑΪ 100,3:Θα τον στείλω σε μόνιμη ξεκούραση vid

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το επίπεδο του προεκλογικού διαλόγου εξαπέλυσε με εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι δηλώσεις του για την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων διαστρεβλώθηκαν από την «μονταζιέρα» του Μεγάρου Μαξίμου. «Πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για τις ευρωεκλογές τόνιζε ότι επιθυμεί «μία καθαρή νίκη της ΝΔ» αλλά απέφυγε να καθορίσει το πόσες μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί νίκη. «Εγώ θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θέλει να τον δει πρόεδρο της ΝΔ και μετά τις ευρωεκλογές σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει δεύτερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Το τι θα γίνει στη ΝΔ αφορά τη ΝΔ. Απορώ γιατί ο κ. Τσίπρας έχει τόσο ενδιαφέρον για το πώς πορεύομαι εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος της ΝΔ. Του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι θα χάσει στις ευρωεκλογές γι’ αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τις δηλώσεις του γύρω από την βαρύτητα της κάλπης. «Ο κ. Τσίπρας έθεσε πρώτος το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ευρωκάλπη. Προφανώς αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είναι μία ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μία σημαντική οπισθοχώρηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.  



«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε το σχέδιο της ΝΔ για τις επενδύσεις στη χώρα μας και επιτέθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Πέρασα 1,5 ώρα συνομιλώντας με το συνδικάτο για να μπορέσω να καταλάβω ποιο είναι το πλαίσιο όπου μία σύμβαση σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να αποβεί προς όφελος της επιχείρησης και των εργαζομένων. Επειδή θέλουμε επενδύσεις σαν της Παπαστράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους. Να δώσει κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία στο θέμα της επένδυσης της Παπαστράτος. «Πόση υποκρισία του κ. Τσίπρα; Εγώ φωτογράφισα ξεκάθαρα αυτή την επένδυση. Για να έρθει ο ίδιος να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.   

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα. Σαν να σταματάει ο χρόνος το βράδυ των εκλογών ή σαν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται μόνο στα επιδόματα. Απαιτείται μία ισχυρή κυβέρνηση που με στοχοπροσήλωση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα υλοποιεί τις επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα ένα προορισμό που ο επενδυτής θα ταλαιπωρείται για να κάνει μία επένδυση. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τόσο τις επενδύσεις για μία ανανέωση της άδειας λειτουργίας;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Η πρόταση της ΝΔ για την ενίσχυση των επενδύσεων είναι να μετατεθεί ένα κομμάτι της αδειοδοτικής διαδικασίας και στον ιδιωτικό τομέα, όπως ήδη προβλέπεται από την νομοθεσία. Η επιχείρηση θα μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία και να κάνει μία δήλωση συμμόρφωσης και να ελεγχθεί αργότερα. «Όταν το κράτος δει ότι έχει παραβεί τους όρους να τον τιμωρήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αψιμαχίες με τον πρωθυπουργό στη Βουλή. «Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει ακόμα, όχι ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά ενόψει των εθνικών εκλογών. Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: Εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη. Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Λιγότεροι φόροι, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους

Επιπλέον υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει ως στόχο να δώσει λιγότερους φόρους, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους. 

Για το θέμα των Εξαρχείων τόνισε ότι «θα το θέσω ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα ακολουθήσω ότι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο αυτό (σ.σ. να καθαρίσουν τα Εξάρχεια). Θα πρέπει να γίνει μία μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο».  
«Μηδενική ανοχή στη βία και στη βία χαμηλής έντασης. Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση την δήθεν αντιεξουσιαστική με την σκληρή τρομοκρατία. Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της αλλά και να στηριχθεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στον τομέα της ασφάλειας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις νέων αστυνομικών που θα ενισχύσουν τις ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα, να αλλάξουν τα περιπολικά και να απλοποιηθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η έκδοση ταυτοτήτων, προκειμένου να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που θα βγουν στις γειτονιές. 

Μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά αυστηρή με τα κριτήρια για την επιλογή των γενικών διευθυντών στο Δημόσιο. «Πράγματι πιστεύω ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Το είχα νομοθετήσει. Ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι περιμένουν μία θέση επειδή απλά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη. Δεν μπορούμε να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Σύμπραξη ιδιωτικού – δημόσιου τομέα στα νοσοκομεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αγοράζονται υπηρεσίες και τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα. «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήγησε ότι το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, αριθμό εξετάσεων. «Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές χώρες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αξιολόγηση στα σχολεία και πρώτο λόγο στα πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου τα πανεπιστήμια να έχουν τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Για τα σχολεία είπε ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν σε πρώτη φάση οι διευθυντές και οι σχολικές μονάδες προκειμένου να δοθούν  περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στους διευθυντές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. 

Έτοιμο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο του κόμματος του για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και έχει εντοπίσει ποιος θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. 

«Θα πρέπει πολύ γρήγορα να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να οικοδομήσουμε από την αρχή έναν μηχανισμό που είναι διαλυμένος. Υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί που έχουν ομοιότητες με το Μάτι. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει και να ενημερώσει και να επιβλέψει τους δημάρχους από πλευράς πολιτικής προστασίας; Γιατί είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Επειδή δεν μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στον Θεό της Ελλάδος το κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα. Η μεγάλη μεταρρύθμιση την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση του κράτους».  

«Βαθιά υποκριτής ο κ. Τσίπρας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις διακοπές του πρωθυπουργού σε σκάφος μερικές ημέρες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. «Η αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα κατηγορώντας την ελίτ. Είναι βαθιά υποκριτικό και καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη αυτή την ρητορική περί λαού και ελίτ. Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα εξήγησε ότι υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ και υποσχέθηκε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας, όπως έχει θεσπιστεί από την σημερινή κυβέρνηση. «Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας ήταν στο κότερο. Μίλησα μία ώρα στη Βουλή αφιέρωσα δύο λεπτά στο κότερο. Αλλά τι θέλετε να μην το σχολιάσουμε; Η πολιτική αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος όσων πολιτεύονται. Η δημόσια συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν. Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει δείχνει τον χαρακτήρα του. Όταν πιέζεται στη Βουλή βγάζει τον πραγματικό εαυτό του. Έχετε ξανακούσει πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο αγοραίο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πιέστηκε στη Βουλή και του βγήκε ο πραγματικός εαυτό τους ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να ληφθούν μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. «Εκτιμώ πως ναι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις.   

«Καταρχάς κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο (σ.σ. των επιδομάτων) και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να δώσει το επίδομα τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους; Αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Κυρώσεις για την Τουρκία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι συμπεριφορές της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή» και τάχθηκε υπέρ της επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε. στην Άγκυρα. «Οι συμπεριφορές αυτές της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει μία κόκκινη γραμμή με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, εφόσον αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Θα πρέπει η Ε.Ε. να προβεί σε πιο χειροπιαστά αντίποινα γι’ αυτό μίλησα για κυρώσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Το χρονικό της συνέντευξης

09:00 Να κάνω μία έκκληση για συμμετοχή. Οι πολίτες και πάνω απ’ όλα οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν. Να μας κρίνουν αυστηρά αντικειμενικά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση και την ωριμότητα του ελληνικού λαού. 

08:59
Η δουλειά μου δεν είναι να ανησυχώ. Είναι να προετοιμάζομαι. Οι συμπεριφορές αυτές της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει μία κόκκινη γραμμή με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, εφόσον αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Θα πρέπει η Ε.Ε. θα πρέπει να προβεί σε ένα πιο χειροπιαστά αντίποινα γι’ αυτό μίλησα για κυρώσεις. 

08:57 Η ΝΔ θα δώσει λιγότερους φόρους, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους. 

08:56 Θα το θέσω ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα ακολουθήσω ότι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο αυτό (σ.σ. να καθαρίσουν τα Εξάρχεια). Θα είναι μία μεγάλης κλίμακας αστικής παρέμβαση γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο.  

08:55 Να προσλάβουμε νέους αστυνομικούς που θα τους διαθέσουμε όλους στην ομάδα ΔΙΑΣ και την ομάδα Δέλτα που θα είναι πιο ορατοί. Το να αποδεσμεύσουμε την αστυνομία από περιττό διοικητικό έργο απλοποιώντας την διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας ώστε ο αστυνομικός να βγει από το τμήμα και να είναι εκεί που τον χρειάζεται ο πολίτης, στην γειτονιά. 

08:54 Με μηδενική ανοχή στη βία και στη βία χαμηλής έντασης. Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση την δήθεν αντιεξουσιαστική με την σκληρή τρομοκρατία. Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της αλλά και να στηριχθεί. 

08:52 Το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, αριθμό εξετάσεων. Δεν είναι μεγάλη συζήτηση. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές χώρες. 

08:51 Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια. 

08:49 Είναι άδικο για τους ίδιους τους φοιτητές. Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φορά θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες. Τα νοσοκομεία έχουμε συγκεκριμένες σκέψεις. Θα πρέπει να αξιολογούνται. Εκεί υπάρχουν μετρήσιμοι δείκτες. Αυτά είναι αυτονόητα αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμα ζητούμενα.  

08:45 Έχω ψηφίσει νόμο για την μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών. Και πράγματι πιστεύω ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Το είχα νομοθετήσει. Ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι περιμένουν μία θέση επειδή απλά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη. Δεν μπορούμε να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές. 

08:42 Έχω ήδη έτοιμο το σχέδιο μας για το πώς θέλουμε να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία την επόμενη ημέρα. Έχω εντοπίσει ποιος θα είναι γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να οικοδομήσουμε από την αρχή έναν μηχανισμό που είναι διαλυμένος. Υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί που έχουν ομοιότητες με το Μάτι. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει και να ενημερώσει και να επιβλέψει τους δημάρχους από πλευράς πολιτικής προστασίας; Γιατί είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι. Δεν μπορούμε συνεχώς να επικαλούμαστε συνεχώς τον Θεό της Ελλάδος. Ο κ. Τσίπρας που έγινε χριστιανός τώρα. Πως τα λέει αυτά τα πράγματα; Πραγματικά αυτά εμένα με ξεπερνούν. Επειδή δεν μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στον Θεό της Ελλάδος και το κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα η μεγάλη μεταρρύθμιση την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση του κράτους.  

08:40 Εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας ήταν στο κότερο. Μίλησα μία ώρα στη Βουλή αφιέρωσα δύο λεπτά στο κότερο. Αλλά τι θέλετε να μην το σχολιάσουμε; Η πολιτική αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος όσων πολιτεύονται. Η δημόσια συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν. Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει δείχνει τον χαρακτήρα του. Όταν πιέζεται στη Βουλή βγάζει τον πραγματικό εαυτό του. Έχετε ξανακούσει πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο αγοραίο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πιέστηκε στη Βουλή και του βγήκε ο πραγματικός εαυτό τους ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη. 

08:37 Πρώτον η αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα κατηγορώντας την ελίτ. Είναι βαθιά υποκριτικό και καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη αυτή την ρητορική περί λαού και ελίτ. Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι. Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ. Αυτές οι διακοπές κοστολογούνται χιλιάδες ευρώ. Οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας, όπως έχει θεσπιστεί από την σημερινή κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες. 

08:35 Έχω εργαστεί 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπήκα στην πολιτική ανεπάγγελτος. 

08:33
Εκτιμώ πως ναι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.  

08:32 Ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις.   

08:29 Καταρχάς κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο (σ.σ. των επιδομάτων) και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να το δώσει τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες. 

08:25 Μία ανάρτηση που έκανε το απόλυτο φερέφωνο του Μαξίμου ο κ. Βαξεβάνης. Σχολίασε τη θέση μου με την φράση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης: «Η εργασία απελευθερώνει». Και πήρε μία απάντηση από το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο πολύ σκληρή. Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου καταλαβαίνει τι μας περιμένει ακόμα όχι ενόψει των ευρωεκλογών αλλά ενόψει των εθνικών εκλογών. Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: Εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη. Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Δεν θα ήθελα οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο. 

08:23 Πέρασα 1,5 ώρα συνομιλώντας με το συνδικάτο για να μπορέσω να καταλάβω ποιο είναι το πλαίσιο όπου μία σύμβαση σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να αποβεί προς όφελος της επιχείρησης και των εργαζομένων. Επειδή θέλουμε επενδύσεις σαν της Παπαστράτος. Πόση υποκρισία του κ. Τσίπρα; Εγώ φωτογράφισα ξεκάθαρα αυτή την επένδυση. Για να έρθει ο ίδιος να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου.   

08:22 Να μεταθέσουμε ένα κομμάτι της αδειοδοτικής διαδικασίας και στον ιδιωτικό τομέα όπως ήδη προβλέπεται από την νομοθεσία. Μπορεί να ξεκινήσει κανείς την λειτουργία και να κάνει μία δήλωση συμμόρφωσης και να ελεγχθεί αργότερα. Όταν το κράτος δει ότι έχει παραβεί τους όρους να τον τιμωρήσει. 

08:20 Αυτά μία κυβέρνηση ή τα καταλαβαίνει γιατί ξέρει πως δουλεύει μία οικονομία ή δεν τα καταλαβαίνει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν θα προωθήσει τις επενδύσεις. 

08:18 Αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα. Σαν να σταματάει ο χρόνος το βράδυ των εκλογών ή σαν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται μόνο στα επιδόματα. Απαιτείται μία ισχυρή κυβέρνηση που με στοχοπροσήλωση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα υλοποιεί τις επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα ένα προορισμό που ο επενδυτής θα ταλαιπωρείται για να κάνει μία επένδυση. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τόσο τις επενδύσεις για μία ανανέωση της άδειας λειτουργίας; 

08:16 Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους. Να δώσει κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. 

08:14 Πρώτον νομίζω ότι οι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι είπα στην συνέντευξη Τύπου και πως το διαστρέβλωσε η «μονταζιέρα» του Μαξίμου. Το πρώτο ζήτημα είναι το πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές.  

08:11 Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Το τι θα γίνει στη ΝΔ αφορά τη ΝΔ. Απορώ γιατί ο κ. Τσίπρας έχει τόσο ενδιαφέρον για το πώς πορεύομαι εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ. θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος της ΝΔ. Του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση.
 
08:10 Δεν το κρύβω εγώ θέλω μία καθαρή νίκη της ΝΔ. Και ποιος τον καθόρισε αυτόν τον αριθμό; Θα σας έλεγα ότι οι προηγούμενες αναμετρήσεις ήταν σχετικά μικρότερη. Εγώ θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. 

08:09 Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είναι μία ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ. ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μία σημαντική οπισθοχώρηση. 

08:07
 Πράγματι 4 ημέρες είναι πολύς χρόνος στην πολιτική. Ο κ. Τσίπρας έθεσε πρώτος το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην ευρωκάλπη. Προφανώς αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν.