Μητσοτάκης για παραίτηση Γραμμένου: Διαλύουν και το Διεθνές Πανεπιστήμιο

«Η κυβέρνηση βάλθηκε να διαλύσει και το Διεθνές Πανεπιστήμιο» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της παραίτησης του καθηγητή Κώστα Γραμμένου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος από την έναρξη λειτουργίας του.

«Θα ήταν ευτύχημα αν η επίσκεψη της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη άφηνε πίσω της μόνον τα εγκαίνια των μουσαμάδων του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να γκρεμίζει και ό,τι είναι ξένο με τις ιδεοληψίες της. Τώρα βάλθηκε να διαλύσει το μοναδικό Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας μας που λειτουργεί υποδειγματικά από το 2008 στη Θεσσαλονίκη» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για το μόνο πανεπιστήμιο που παρέχει μαθήματα στα αγγλικά σε εκατοντάδες Έλληνες και ξένους φοιτητές προσελκύοντας καθηγητές διεθνούς φήμης απ’ όλον τον κόσμο. Το κατήγγειλε παραιτούμενος ο ίδιος ο πρόεδρός του, ο διακεκριμένος καθηγητής Κώστας Γραμμένος ο οποίος αρνείται να μετατραπεί το πανεπιστήμιο σε ινστιτούτο, ενσωματώνοντας τμήματα ΤΕΙ χωρίς καμία αξιολόγηση, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

«Θέλω να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους: Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλα ιδρύματα χωρίς καμία επεξεργασία, αξιολόγηση και διαβούλευση, απλά δεν θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» διαμηνύει ο κ. Μητσοτάκης.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η παραίτηση του κ. Γραμμένου στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αποδίδεται στη διαφωνία του με τα σχέδια του κ. Γαβρόγλου για συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Γαβρόγλου έκανε δεκτή την παραίτηση εξαίροντας το έργο του Κώστα Γραμμένου, ωστόσο παραμένουν οι απορίες για τη φιλοσοφία της συγχώνευσης ενός πανεπιστημίου, που το 2018 συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής με σημαντικά αποτελέσματα, με τρία ΤΕΙ διαφορετικών ταχυτήτων και προοπτικών. «Ποια είναι η αξιολόγηση των τριών ΤΕΙ;» διερωτάται η εφημερίδα.
 

 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΑΕΙ