Μητσοτάκης για Μήδεια: Ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων – Έρχεται νόμος που ξεκαθαρίζει το τοπίο

Για ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν με το κύμα κακοκαιρίας Μήδεια. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ένα νόμο – πλαίσιο που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Υπάρχει ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων, δέσμευση δική μου είναι ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο ενός νόμου - πλαισίου, να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στην κ. Σακελλαροπούλου πως «θέλω να ξέρετε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση. Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις... Καταλαβαίνω απόλυτα την ενόχληση και το θυμό των πολιτών. Και εμείς θα διορθωθούμε, και θα γίνουμε καλύτεροι, για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά τα προβλήματα και στη συνέχεια.

Όπως επισήμανε, «ώς το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση». «Σε Διόνυσο και Εκάλη ουσιαστικά έπρεπε να ξαναχτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή... Ήταν τόσο μεγάλη η ζημιά και τόσα τα δέντρα που έπεσαν» ανέφερε μάλιστα.

«Ο κρατικός μηχανισμός είναι καλό αν μπορεί να προλαμβάνει… Υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων, ώστε την κρίσιμη ώρα κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη» σχολίασε από πλευράς της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δοθεί ρεύμα και στο τελευταίο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Κώστας Σκρέκας.

Πηγή: skai.gr