Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Ακολουθούμε πιο αυστηρή πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Ακολουθούμε πιο αυστηρή πολιτική από το ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταναστευτικό και τη διαχείρισή του από την κυβέρνηση αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου.

“Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική… Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

“Η συνοχή της ΚΟ πρέπει να είναι αρραγής. Χαίρομαι που βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη. Όσα νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή, θα είναι σε πλήρη στοίχιση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά. Δεν θα έρθετε ποτέ στη θέση να αναγκαστείτε να κάνετε στροφή 180 μοιρών”, επιΣσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές, επισημαίνοντας τη βούλησή οι νέοι βουλευτές να είναι εισηγητές στα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των βουλευτών της ΝΔ εκλέχθηκαν για πρώτη φορά.Ειδικότερα, οι 59 από τους 158 βουλευτές που έχει η ΝΔ στη Βουλή, εισήλθαν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με μέσο ηλικιακό όρο τα 49 έτη, ενώ οι 50 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες.

Η ανανέωση, όμως, είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του ‘80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Επίσης, 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του ‘70. 

Μάλιστα ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ: Ο29χρονος Ευάγγελος Λιάκος.
 

Πηγή: skai.gr