Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Είναι μακρύς ο δρόμος που θα διανύσει

Φρένο στη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές έβαλε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Μιλώντας για το έργο της Κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι «βρίσκεται ακόμα στην αρχή» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι μακρύς ο δρόμος που θα διανύσει». «Λάθη θα γίνουν» αλλά όπως είπε, «γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μία αισιοδοξία στην κοινωνία».

«Η οικονομία ανακάμπτει, έχουμε κάνει μία πολύ καλή αρχή η οποία φαίνεται εδώ και επτά μήνες. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται, ευκαιρίες δημιουργούνται» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είχαμε τη χαρά σήμερα μαζί με τους υπουργούς, τους Κρητικούς υπουργούς, να παραβρεθούμε στη θεμελίωση του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλι το οποίο είναι έργο πνοής για την Κρήτη και θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα. Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στην Κρήτη και αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα υποδομής για τα οποία προσωπικά έχω δεσμευτεί και θα κάνουμε πράξη. Το δεύτερο είναι ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης».
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες «να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του δουλεύει πολύ σκληρά, για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών, σε όλα τα μέτωπα από την οικονομία, την ασφάλεια στην οποία έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, την υγεία, την παιδεία».

Σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποδοχή από αυτήν που είχε πριν από επτά μήνες όταν ανέλαβε

Αναφερόμενος στο θέμα της παιδείας είπε ότι το Ρέθυμνο έχει παράδοση στα γράμματα με ισχυρή πανεπιστημιακή κοινότητα και ισχυρό πανεπιστημιακό αποτύπωμα και ζήτησε να μην βλέπουμε την Κρήτη μόνο αναπτυξιακά ως ένα τόπο ευλογημένο για τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα αλλά και ως ένα περιφερειακό ακαδημαϊκό κέντρο ειδικά τώρα που, όπως είπε, «απελευθερώνουμε, από το βραχνά της κρατικής επιτήρησης, τα πανεπιστήμιά μας».

«Θα δείτε από δω και πέρα τι τεράστια βήματα προόδου μπορούν να κάνουν τα πανεπιστήμια στην Κρήτη και εδώ θα γίνει ένα Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο. «Η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι συνεπής σε αυτά τα οποία λέει και αυτή ακριβώς η συνέπεια και η εργατικότητα είναι αυτή που μας πιστώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Λάθη θα γίνονται, λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν. Η κατεύθυνση είναι σωστή. Υπάρχει ικανότητα τα λάθη να διορθώνονται. Μπορούμε να προοδεύουμε, να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε δουλεύοντας πολύ σκληρά για το καλό όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

«Σήμερα» όπως τόνισε «η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποδοχή από αυτήν που είχε πριν από επτά μήνες όταν ανέλαβε» και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει και ο ίδιος και οι υπουργοί και η Νέα Δημοκρατία να δουλεύουν πολύ σκληρά.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές, και όπως ανέφερε βρίσκεται στο Ρέθυμνο το οποίο χαρακτηρίζει «ως μία ευλογημένη πόλη έναν ευλογημένο νομό». Συνομιλώντας με πολίτες τους κάλεσε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον αντικαπνιστικό νόμο, τονίζοντας ότι και ο ίδιος μάχεται για την επικράτηση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ