ΚΑΙΡΟΣ

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Nα υπάρξει βιώσιμη λύση το ταχύτερο δυνατόν

Την ανάγκη να υπάρξει βιώσιμη λύση στο Κυπριακό το ταχύτερο δυνατόν, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο, εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μετά τη συνάντησή τους.

«Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν. Λύση λειτουργική και βιώσιμη, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η εποικοδομητική στάση και βούληση της Κυπριακής πλευράς είναι γνωστή και καταγεγραμμένη.

«Είναι ανάγκη να υπάρξει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά. Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην Τουρκοκυπριακή πλευρά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο σημείο αυτό, επέκρινε τις πρακτικές της Άγκυρας τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας πως δεν είναι εποικοδομητικές. «Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr