Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Η αύξηση δεν έχει σχέση με τις εκλογές

Διάλογος Μητσοτάκη-Κουτσούμπα για τις εκλογές: «Όλες οι ημερομηνίες ανοιχτές μετά τον Απρίλιο»

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο ερωτηθείς για το ποτέ θα γίνουν οι εκλογές.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η επιλογή η αύξηση να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε χθες στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τον ρώτησε αν έχει αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών. Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν: «Μετά τον Απρίλιο όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές».

Πηγή: skai.gr