Μητσοτάκης για απεργία: Τα golden boys του συνδικαλισμού, χάνουν τα προνόμια τους

Κάναμε πράξη την ανανέωση. Δεν έμεινε μόνο στα λόγια, είπε από το βήμα του 12ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και την προχθεσινή απεργία.

Εξήγησε ότι σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι η διαρκής επιμόρφωση των νέων και αταλάντευτος στόχος είναι να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην εργασία. 
   
Για την απεργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. 

Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν για άλλη μία φορά εκατοντάδες συμπολίτες μας. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες, τα golden boys του συνδικαλισμού, χάνουν τα προνόμια τους, σημείωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι πλέον τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν στα μέλη τους και οι αποφάσεις για απεργία θα λαμβάνεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η επιστολική ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού είναι κάτι το αυτονόητο και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την εφαρμόσει. Το χρωστάμε στα μυαλά και στα χέρια μας που ζουν και προοδεύουν εκτός συνόρων. Πρέπει η Βουλή με 200 ψήφους και μετά από διάλογο που είμαι διατεθειμένος να κάνω, να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ζήτησε από τους νέους της ΟΝΝΕΔ να μην αφήσουν κανένα να βάλει φρένο στις φιλοδοξίες και τα όνειρα τους και να βάλουν δύσκολα στην κυβέρνηση
Να γίνετε οι πιο αυστηροί κριτές μας στην προσπάθεια να φέρουμε «το αύριο, τώρα», όπως λέει και το φετινό σας μήνυμα. Και κυρίως να εμβολιάσετε με πρωτοπόρα σκέψη ολόκληρο τον κομματικό οργανισμό της ΝΔ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την ΟΝΝΕΔ, λοιπόν, έχω μόνο προσδοκίες και μίαν απαίτηση. Να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη ορμή. Να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού -του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα». Αυτού, που παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα όχι με θεωρητικές διακηρύξεις ή άναρθρες κραυγές. Αλλά, με καθημερινή δουλειά, τόνισε ο πρωθυπουργός.