Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου- Αποδοκιμάστε τον Πολάκη (vids)

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου- Αποδοκιμάστε τον Πολάκη (vids)

«Ξέρουμε καλά πως κάθε μεγάλη αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και αναταράξεις. Είμαστε πεπεισμένοι, όμως, πως κάνουμε το σωστό και το καλό πρωτίστως για τη νέα γενιά, που προσβλέπει σε μία εύρωστη ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων εργασίας. Εδώ θα είμαστε και σε 6 και σε 12 μήνες. Μιλήσατε για την κλεψύδρα αυτής της κυβέρνησης. Να ξέρετε κ. Τσίπρα ότι η κλεψύδρα μιας κυβέρνησης γυρίζει από την επόμενη της εκλογής της. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και τότε θα κάνουμε την συνολική αποτίμηση όχι μόνον για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιού, αλλά και για το πως η χώρα θα οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Και για να δούμε τότε τι θα έχετε να πείτε. Γιατί οι δικές μας εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρωμαλέα και δίκαιη ανάπτυξη με πολλές θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αύριο θα βρίσκεται στην χώρα μας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ελπίζουμε πως εντός της ημέρας θα εγκριθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Κύριε Τσίπρα τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας μας είναι ευθυγραμμισμένα. Όσο και εάν εσείς επιμένετε να παρουσιάζετε την εικόνα μιας χώρας, που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε. Η δεξιά, που αντιμάχεστε, απλά δεν υπάρχει κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία, που παρουσιάζετε είναι μία καρικατούρα και δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία αυτής της παράταξης, υπάρχει μόνον στη δική σας φαντασία, γιατί μόνον έτσι μπορείτε να υπάρξετε. Αντιπαλεύετε φανταστικούς ανεμόμυλους και αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο, που αλλάζει πολύ γρήγορα».

Απαντώντας, εξάλλου, όπως είπε, σε «μία μεγάλη απρέπεια του κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Star» ότι «δεν θα επέλεγα τον Μητσοτάκη ούτε για διαχειριστή της πολυκατοικίας μου» ο πρωθυπουργός τόνισε προς τον κ. Τσίπρα: «σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία, που θα είχατε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός». Προσέθεσε, δε, επίσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι πραγματικά δύσκολο έργο, που μου ανέθεσαν οι Έλληνες τις τύχες της χώρας, ύστερα από την δική σας 5ετία, που προσπαθήσατε να την κατεδαφίσετε».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι ουδέποτε έβαλε πλάτη στην περίοδο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοιού. «Είναι ψέμα ότι βάλατε πλάτη στη μάχη κατά της πανδημίας. Ό, τι λέγαμε, λέγατε το αντίθετο. Μήπως βάλατε πλάτη, όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει το εμβόλιο; Ή όταν λέγατε ότι οι 25.000 εμβολιασμοί ημερησίως είναι όνειρο θερινής νυκτός; Δεν έχετε πει μία θετική κουβέντα για την επιχείρηση «Ελευθερία». Σας το είπε άλλωστε ο κ. Τσακαλώτος ότι «θα ήμασταν πιο αξιόπιστοι, εάν λέγαμε πως η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στην οργάνωση των εμβολιασμών». Επιπλέον στελέχη σας υπονομεύουν τον εμβολιασμό. Και είναι μάλιστα πρωτοκλασάτα και γιατροί, μιλώ για τον κ. Πολάκη, που μέσω αναρτήσεων του αμφισβητεί τον εμβολιασμό και αφήνουν υπονοούμενα ενάντια σε αυτό το θαύμα της επιστήμης, που μας επιτρέπει να ανοίξουμε την κοινωνία και την Οικονομία. Στηρίζετε τα όσα λέει; Εάν θέλετε να βάλετε πλάτη, να αποκηρύξετε δημόσια αυτές τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε τη δευτερολογία του λέγοντας πως «βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τις θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και απαρίθμησε όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης.

«Η Δεξιά την οποία δήθεν αντιμάχεστε πολύ απλά δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία που παρουσιάζετε είναι μία καρικατούρα. Δεν ανταποκρίνεται καν στην ιστορία της παράταξης. Ανταποκρίνεται μόνο στο δικό σας φαντασιακό δημιούργημα. Διότι μόνο μέσα από μία τέτοια Νέα Δημοκρατία μπορείτε να υπάρξετε. Μόνο που δεν υπάρχει αυτή η Νέα Δημοκρατία. Είναι μία άλλη Νέα Δημοκρατία. Αντιπαλεύετε φανταστικούς ανεμόμυλους. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο, ο οποίος αλλάζει πολύ γρήγορα. Το αποδείξατε δυστυχώς και σήμερα με την πρωτολογία σας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας, δε στην κριτική, που του άσκησε ο κ. Τσίπρας περί του κόσμου της εργασίας και της ελίτ, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε κατά πόσον ο εργατοτεχνίτης, ο νέος πατέρας ή ο κούριερ είναι ελίτ, ενώ αναφερόμενος σε στοιχεία, που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των οποίων και σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα λαμβάνουν λιγότερα λεφτά δουλεύοντας τις ίδιες υπερωρίες με σήμερα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διασπορά ψεμάτων. «Να καταθέσετε στα πρακτικά από που βγαίνουν αυτοί οι υπολογισμοί, που κάνατε. Γιατί εγώ σας λέω ότι είναι ψεύτικοι. Γιατί πολύ απλά συγχέετε τις υπερωρίες από τη μία και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη. Σας το ξεκαθαρίζω: όποιος δουλεύει περισσότερες υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Είναι ντροπή σας γιατί πολύ απλά ισχύει ο κανόνας «περισσότερη δουλειά σημαίνει περισσότερα λεφτά».

Ο κ. Μητσοτάκης απήντησε και στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα περί ευνοϊκής μεταχείρισης της κυβέρνησης από την πλειοψηφία, λέγοντας χαριτολογώντας ότι «φαντάζομαι κ. Τσίπρα πως τα τόσα θετικά ξένα δημοσιεύματα για την πορεία της χώρας δεν αποδίδονται στη «λίστα Πέτσα international».

Μάλιστα, κατά την τριτολογία του κατέθεσε στα πρακτικά 4 σελίδες άρθρων στον διεθνή τύπο με θετικά λόγια για την πατρίδα μας σχετικά με τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού, για τον τρόπο οργάνωσης της εμβολιαστικής εκστρατείας, αλλά και το περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. «Είναι καλό ότι η χώρα μας αφήνει πίσω της σκοτεινές εποχές. Και πράγματι υπήρξαν τέτοιες στο παρελθόν. Και επειδή διαπίστωσα ότι ενοχληθήκατε για τη συγκεκριμένη αναφορά μου στο πλαίσιο της επετείου συμπλήρωσης των 40 ετών από την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θέλω να σας πως η ιστορία των παρατάξεων μας και της προσωπικής μας διαδρομής, ούτε διαγράφεται, ούτε ξεχνιέται. Λογοδοτούμε και οι δύο στην ιστορία, αλλά και στον ελληνικό λαό. Και ασφαλώς θα λογοδοτήσουμε, όταν έλθει η ώρα των επόμενων εκλογών. Αυτό που μετράει, εξάλλου, είναι τι θα πουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν οι πολίτες, όταν έλθει η ώρα των επομένων εκλογών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την τριτολογία του στη Βουλή.

Πηγή: skai.gr