Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή

Πρώτη στάση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ήταν το «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα οκτώ πλήρως ανακαινισμένα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ τα οποία πρόσφατα εγκαινιάστηκαν.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας τον κομβικό ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στα Βαλκάνια και υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 

«Θα βρεθούμε σήμερα με ηγέτες όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα είναι μαζί μας και ο Γερμανός Καγκελάριος θα είναι μαζί μας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, πώς είμαστε πρωταγωνιστές αυτή τη στιγμή σε όλα όσα γίνονται στα Βαλκάνια, να επαναλάβουμε με αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με πολίτες της Θέρμης πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση εθνικών επιτυχιών. Αυτήν είχαμε και είμαι σίγουρος πως αυτή θα έχουμε και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές»,συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «με ρώτησαν στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί “θα είναι προεκλογική η εμφάνισή σας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;”. Και είπα το αυτονόητο: είναι η τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν το ‘23».

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας και βλέπετε και την ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου μας στην παρουσία του κ. Πρωθυπουργού. Πολλοί Πρωθυπουργοί πέρασαν, γιατί είναι κομβικό σημείο η Θέρμη, αλλά είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που ήρθε στο Δημαρχείο μας συζήτησε μαζί μας για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του τόπου μας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε επιτυχία στο έργο του, για το καλό της πατρίδας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο της Θέρμης όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και στελέχη του δήμου και συζήτησαν για τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει και αξιοποιεί ώστε να υλοποιήσει έργα και λύσεις.

Υποδομές για τον αθλητισμό, εχθρός του αθλητισμού η βία

Πρώτη στάση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ήταν το «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα οκτώ πλήρως ανακαινισμένα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ τα οποία πρόσφατα εγκαινιάστηκαν.

Είχε δε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους και αθλούμενους που ήδη τα χρησιμοποιούν. «Πιστεύω ότι η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις υποδομές να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά, ως φίλος του μπάσκετ που εξακολουθεί όποτε μπορεί να επιχειρεί ακόμα να αθλείται, χαίρομαι κάθε φορά που μπορούμε να δίνουμε στη διάθεση του κόσμου νέα γήπεδα, είτε αυτά είναι κλειστά είτε αυτά είναι ανοιχτά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στάθηκε, παράλληλα, στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται για τον επαγγελματικό αθλητισμό, σημειώνοντας πως η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα «δίνει τη δυνατότητα πια στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί και η ανάπλαση» στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τους αθλητές του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, Νίκο Ζήση, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Τσιάρα, Γιώργο Γιαννουζάκο και Γιάννη Γιαννούλη. «Όσο ανεχόμαστε τη βία τόσο υποβαθμίζουμε το άθλημα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην κουβέντα που είχε με τους παλαίμαχους αθλητές, από την οποία δεν έλειψαν αναφορές στις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ για την ευρωπαϊκή πορεία των ελληνικών ομάδων, για την εθνική ομάδα μπάσκετ και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

«Κύριε Πρόεδρε είναι η πρώτη φορά που με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ έχουμε πλέον καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας», σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό στο «Ποσειδώνιο».

«Είναι ένα ακόμα έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεών μας το οποίο έχει και μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα γιατί είναι σημείο αναφοράς της πόλης και αθλούνται χιλιάδες κόσμου κάθε μέρα εδώ», τόνισε από την πλευρά του o Πρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το κλειστό κολυμβητήριο του  «Ποσειδώνιου», όπου ενημερώθηκε για τα προγραμματισμένα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση νέων βατήρων εκκίνησης και πλακών χρονομέτρησης.

Τα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα επενδύσεων στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Ποσειδωνίου», των εγκαταστάσεων στη Μίκρα και του Κολυμβητηρίου Νεάπολης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν o Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, o Πρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Πηγή: skai.gr