Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Σε αυτές τις εκλογές ή θα συνεχίσουμε την πορεία προόδου ή θα γυρίσουμε πίσω 

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα το Ληξούρι και το Αργοστόλι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα το Ληξούρι και το Αργοστόλι. 

«Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Το πραγματικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία προόδου την οποία χαράξαμε την τελευταία τετραετία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε να το ξεχάσουμε οριστικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Νησί 93.9» . 

«Φυσικά αυτό είναι ένα δίλημμα το οποίο έχει αναφορά και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά την Κεφαλονιά, την επισκεπτόμουν πολύ συχνά όταν ήμουν πιο μικρός. Γνωρίζω τα προβλήματα, γνωρίζω τα σημαντικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, με σημαντικότερο τον δρόμο από το Αργοστόλι στον Πόρο, που πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε πριν το τέλος του χρόνου» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, σε ομιλία του στο Ληξούρι, ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα εμπιστευθούν εκ νέου τη ΝΔ- όπως και οι πολίτες στη μονοεδρική  Κεφαλονιά. 

Για το νησί

«Τη δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα στο νοσοκομείο. Χαίρομαι που επιτέλους έχουμε, καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου. Θα φροντίσουμε και το συντομότερο να ανοίξουμε και τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Τη δουλειά που πρέπει να γίνει στο Ληξούρι, από εκεί που έρχομαι, πάλι για τη στήριξη της υγείας.

Και βέβαια τις συνολικές επενδύσεις τις οποίες μπορεί να δρομολογήσει το νησί σας, ένα νησί με πολύ μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική. Ναυαρχίδα του τουρισμού μας με ρεκόρ αριθμό αφίξεων και το 2022 και πιστεύω και το 2023.

Και πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος και για τις προοπτικές της Κεφαλονιάς. Και είμαι και απολύτως σίγουρος ότι όχι μόνο θα κερδίσουμε και πάλι τη μονοεδρική, αλλά μπορούμε να διευρύνουμε και τη διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αποζημιώσεις και τα έργα στο νησί

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου αλλά πάντα μπορούμε καλύτερα. Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής, πιστεύω ότι ειδικά μετά την καταστροφή του «Ιανού», για πρώτη φορά η Πολιτεία αντέδρασε με τόσο μεγάλη ταχύτητα.

Ξεπερνάμε πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Και μια σειρά από έργα τα οποία ήταν τελείως κολλημένα, πρακτικά ανύπαρκτα, όπως ο δρόμος ή όπως το Μουσείο του Αργοστολίου, ένα έργο το οποίο ουσιαστικά ωρίμασε και δημοπρατεί αυτή η κυβέρνηση, είναι έργα τα οποία μέσα στην επόμενη τετραετία, στο τέλος της τετραετίας θα έχουν πια ολοκληρωθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνένετυξή του. 
 

Πηγή: skai.gr