Κλείσιμο

Μηταράκης στον ΣΚΑΪ για την «μικρή Μαρία»: Η δικαιοσύνη διερευνά το ρόλο της Μπαϊντά - Από τις 30 Αυγούστου είπαμε πως δεν υπάρχει νεκρό παιδί

Ο Νότης Μηταράκης βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής για την «μικρή Μαρία» και παράλληλα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τέλος στη μονταζιέρα

Για την υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο, τον υποτιθέμενο θάνατο της «μικρής Μαρίας» αλλά και για τον ρόλο της Μπαϊντά, αναφέρθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για όσα του καταλογίζει καλώντας τον να βάλει τέλος στη μονταζιέρα.

Αναφερόμενος στο αίτημα εκταφής του δήθεν παιδιού, είπε πως η Τουρκία αντέδρασε και η ελληνική πλευρά ζήτησε την άδεια της οικογένειας για να βοηθήσει στη διαμεσολάβηση, ωστόσο «η οικογένεια μας αρνήθηκε μέσω των δικηγόρων της ΜΚΟ που τους εκπροσωπούσαν να προβούμε σε ενέργειες προς την Τουρκία». Υπογράμμισε επίσης ότι λίγες εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε η μικρή Μαρία, κατέθεσαν αίτημα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδος. Ωστόσο, οι ίδιοι όταν εκλήθησαν να καταθέσουν που ακριβώς στη νησίδα έγινε η δήθεν ταφή της μικρής, η οικογένεια απάντησε ότι δεν έθαψε το παιδί της, το έδωσε σε κάποιους άλλους από τους 38 να πάνε κάπου πιο ‘κει να το θάψουνε. «Η οικογένεια που έθαψε το παιδί της δεν ξέρει που το έθαψε και δεν το έθαψε η ίδια. Αυτή η ιστορία έχει πάρα πολλές τρύπες από την πρώτη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης κάνοντας λόγο για «στημένη ιστορία».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, για την κριτική που ασκεί στον ίδιο, λέγοντας καλώντας τον να βάλει τέλος στη μονταζιέρα καθώς ο ίδιος ήταν αυτός που στις 16 Αυγούστου μετέφερε δημοσίως αυτά που δήλωσαν ορισμένοι από τους μετανάστες μόλις βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος περί νεκρού παιδιού και εκείνος ήταν που ενημέρωσε τη Βουλή μετά την έρευνα που διεξήχθη επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ούτε αγνοούμενο, ούτε νεκρό παιδί.

«Κάναμε ενδελεχή έρευνα για δύο εβδομάδες, συγκεντρώσαμε στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που είχαμε προσφύγει, κάναμε αντιπαραβολή από τις λίστες που βρήκαμε από αυτούς που ήρθαν, είδαμε φωτογραφικό υλικό και 14 ημέρες μετά, στις 30 Αυγούστου επίσημα στη Βουλή είπα ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί. Είπα ότι υπήρχαν οι μαρτυρίες, αλλά όπως είπα στη Βουλή στις 30/8, όταν συγκεντρώσαμε όλες τις καταθέσεις των 38 ελάχιστοι από τους 38 αναφέρθηκαν επιγραμματικά στο περιστατικό. Η πλειοψηφία των 38 δεν ανέφερε καν ότι υπήρχε αυτό το παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Ο κύριος Μηταράκης αναφέρθηκε και στην περίεργη δράση δύο ΜΚΟ που ήταν και εκείνες που ξεκίνησαν την υπόθεση, τονίζοντας πως υπάρχουν στελέχη σε αυτές τα οποία είχαν θεσμικό ρόλο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφερόμενος στο ρόλο της Μπαϊντά την άτυπη «εκπρόσωπο» των «38» στα διεθνή ΜΜΕ,  η οποία είναι άγνωστο πως προσεταιρίστηκε το γκρουπ και στη συνέχεια αποχώρησε από την Ελλάδα, χωρίς καν να έχει έγγραφα από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «δεν ήταν στην κατάθεση των ΜΚΟ προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο. Εμφανίστηκε τελευταία στιγμή. Εμφανίστηκε και ενσωματώθηκε με αυτό το γκρουπ όχι από τις αρχές. Δεν είναι στη λίστα που κατέθεσαν οι δύο ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό είναι κάτι το οποίο διερευνά η δικαιοσύνη. Πάντως ξέρουμε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος» επισήμανε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr