Νέο μήνυμα Χαφτάρ σε Μητσοτάκη μετά το Βερολίνο: Φίλος στην ανάγκη, πράγματι φίλος!

Θερμά ευχαριστήρια μηνύματα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών για τις διπλωματικές προσπάθειες της χώρας μας σπέστειλε τη Δευτέρα ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ την επομένη της Διάσκεψης του Βερολίνου. 

«Παρά το γεγονός ότι δυστυχώς δεν ήταν παρόντες αυτοπροσώπως, η εξαιρετική Διπλωματική Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ήταν συντριπτικά ευεργετική για τον λαό της Λιβύης. Η Λιβύη σας ευχαριστεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. 

Ακολούθησε νέο ευχαριστήριο tweet του Χαλίφα Χαφτάρ που αναφέρει: «Ένας φίλος στην ανάγκη είναι πράγματι φίλος». Σε αυτό εμφανίζονται με τον στρατάρχη ο κ. Μητσοτάκης, ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν, και ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed Al Nahyan καθώς και δημοσίευμα με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπονομεύει τις συνομιλίες για την Ελλάδα. 

«Ήταν μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι ο κ. Χαφτάρ δεν μας ευχαρίστησε…» ήταν νωτρίτερα η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λόγο στο λιβυκό ζήτημα, τόσο απευθείας στα όργανα της ΕΕ, όσο, εμμέσως και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω της συμμάχου Γαλλίας που είναι μόνιμο μέλος. 

Πηγή: skai.gr